Electric Eel Shock - Simplon

Electric Eel Shock

+ Magnetic Spacemen

Do 24 November 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €11,- Deur: €12,- Genre: Rock
Koop tickets
Links

Het Japanse trio Electric Eel Shock keert weer terug naar Nederland om ons te trakteren op hun unieke kijk op rockmuziek. De band verliet in 1999 Japan, met als missie om de wereld te veroveren met hun mix van punk, classic rock en metal. Nog steeds is de groep onderweg, en heeft al menig festivalpubliek doen meedeinsen op hun electrische explosie van geluid en energie!

Toen in 2004 de band al in meer dan 27 verschillende landen had mogen spelen werd het hoogtijd voor een kei-vers album. Met het album ‘Go Europe’ stond het trio op meer dan 30 Europese zomer festivals. Hun geluid en vooral unieke, Aziatische aanpak van rock & roll was iets nieuws voor het grote publiek. Naast het spelen in grote zalen stellen de mannen van Electric Eel Shock weinig eisen aan de locatie, zolang hun geluid maar in elke uithoek, bar, pub of toiletruimte van de wereld gehoord zal worden! Echte muzikanten met een diepgaande passie voor het gitaarwerk, de rockscene en uiteraard de fans!

Bij een paar zinnen over de mannen van Magnetic Spacemen kunnen alle clich├ęs aangaande een jonge garage/punkrock band uit de kast worden getrokken. En dat geeft helemaal niks. Deze heren zijn een voorbeeld voor menig beginnende band qua enthousiasme en stageperformance.
Zanger/bassist Sam Pols heeft het in zich om uit te groeien tot een spraakmakende frontman. Hij heeft lef, een goede kop voor punk en de lach op zijn hand.

De band is in april 2015 reeds mee op clubtour geweest met John Coffey en heeft daarnaast al heel wat vette shows gedaan, o.a. als support van Peter Pan Speedrock, Nashville Pussy (USA), Together PANGEA (USA) Afgelopen zomer worden er ook een paar retevette festivals bespeeld, waaronder; Zwarte Cross, Bevrijdingsfestival en Stone Rock!