El Conde de Torrefiel - KULTUR - Simplon

El Conde de Torrefiel - KULTUR

Noorderzon

Za 21 Augustus 2021
Waar: Grote zaal Open: 21:00 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €15,- Leeftijd: 21+

De kaartverkoop gaat via Noorderzon: https://www.noorderzon.nl/programma/programma-items/el-conde-de-torrefiel-2

Poëtische en expliciete zoektocht naar helder denken in een verwarrende wereld
Speelt het jonge Spaanse gezelschap El Conde de Torrefiel met Adem in met de conventies van theater, in de tweede voorstelling die zij dit jaar op Noorderzon presenteren verkennen en testen ze de grenzen van het medium. KULTUR is een voorstelling die zich voor je ontvouwt als een kijkdoos. Met koptelefoon op bekruipt je het gevoel van absurde intimiteit en voyeurisme. Terwijl je kijkt naar een ontegenzeggelijk expliciete scène, verlies je jezelf in de prachtige, abstracte tekst van een schrijver die op zoek is naar de juiste invalshoek. Een poging om jong te zijn in een harde wereld. Om betekenis te geven aan een leven dat altijd met anderen wordt gedeeld, altijd ingeklemd tussen bestaande regels en kennis, vooraf bepaalde ideeën, gangbare meningen en gevestigde concepten in de samenleving. KULTUR confronteert zonder te willen provoceren en slingert je heen en weer tussen ogenschijnlijke tegenstellingen: afstandelijk en menselijk, fragiel en donker.

Let op: KULTUR bevat expliciete beelden en is alleen geschikt voor publiek van 21+

“El Conde de Torrefiel brengt abstract theater dat je ertoe aanzet na te denken over wat je ziet en hoe de werkelijkheid in elkaar zit.”

– Marie Smeets, cobra.be
El Conde de Torrefiel
El Conde de Torrefiel is een gezelschap uit Barcelona geleid door Tanya Beyeler en Pablo Gisbert. Hun werk is een mix van literatuur, beeldende kunst en choreografie en heeft als doel de parameters van taal te overstijgen. De meest recente werken van het duo richten zich op de 21e eeuw en omvatten de bestaande relatie tussen het persoonlijke en het politieke; tussen de nieuwe vormen van totalitarisme en intellectuele vervreemding, tussen verantwoordelijkheden en persoonlijke vrijheid. El Conde de Torrefiel stond tweemaal eerder op Noorderzon en is dit jaar twee keer te zien op het festival.