Eerie Wanda - Simplon

Eerie Wanda

+ Kinoo

Za 23 April 2016
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 22:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €7,- Deur: €8,- Genre: Indie
Koop tickets
Links

Er hangt binnen de muziekwereld al een tijdje een buzz in de lucht rondom Eerie Wanda, het project van singer-songwriter Marina Tadic. Dat is ook niet zo gek als je voor het uitbrengen van een debuutalbum al het podium deelde met Allah-Las en een optreden mocht geven op muziekfestival Le Guess Who. Eind februari komt het langverwachte debuutalbum ‘Hum’ uit op het New Yorkse psychlabel Beyond Beyond is Beyond.

Eerie Wanda wordt gekenmerkt door de dromerige zang van Tadic, gecombineerd met tijdloze melodieën en arrangementen. Neem daarbij ook nog twee leden uit de band van Jacco Gardner en het is niet zo verwonderlijk dat het geluid terug gaat naar de psychedelische popmuziek uit de jaren zestig. Na eerdere optredens in Groningen komt Eerie Wanda nu naar Simplon om het debuutalbum te presenteren aan het Groningse publiek.

Support komt van Kinoo, een gloednieuw bandje uit Groningen. Ze spelen coming-of-age liedjes, vormgegeven in muziek die refereert naar 70’s krautrock en de Captured Tracks catalogus (DIIV, Wild Nothing, Mac deMarco). In de eerste twee weken sinds de oprichting heeft de band al voorprogramma’s gespeeld voor het Amerikaanse Gun Outfit in de Gym (toen nog als Kinosaurus) en Ultimate Painting in de grote zaal van Vera.