ECHT! - Simplon

ECHT!

Do 19 Oktober 2023
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €16,- Genre: Jazz / Hiphop / Electronic
Koop tickets
Links

Houd je van futuristische jazz, electro, hiphop a la Stones Throw én trap funk? Dan ligt ECHT! helemaal in jouw straatje. ECHT! staat bekend om hun explosieve live optredens. Geïnspireerd door het dj-set format, gaat de band van beat naar beat, verkennen ze de omweg van overgangen en bouwen ze aan een non-stop opmars. Het Brusselse kwartet gooide met die formule al hoge ogen op ESNS 2023 en keert in het najaar terug om het nog eens dik over te doen!

ECHT! verwijst naar, jawel, ‘echt’. Naar het feit dat hun geluidsoverdracht ‘echt’ is, uitgevoerd met conventionele muzikale instrumenten, in tegenstelling tot de computermuziek die de productie suggereert. Het heeft ook te maken met het feit dat geen van de leden van de band oorspronkelijk uit Brussel komt. Sinds 2017 is de groep, bestaande uit Italiaanse bassist Federico Pecoraro, Franse toetsenist Dorian Dumont Belgische drummer Martin Méreau en gitarist Florent Jeunieaux, bezig om hun sound bij te schaven.

Na een aantal EP’s releasede het kwartet in 2021 debuutplaat INWANE, en dit jaar het nieuwste album Sink​-​Along. Een band om echt in de gaten te houden én absoluut eentje die je moet checken wanneer ze in onze Grote Zaal spelen in oktober!