Dubioza Kolektiv - Simplon

Dubioza Kolektiv

Zo 27 Maart 2022
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €20,- Genre: Rock / Balkan
uitverkocht
Links

Hun muziek klinkt als ska, punk, reggae, electronic, hip-hop met een hoop balkaninvloeden in de blender, maar eigenlijk is Dubioza Kolektiv lastig in een genre te vangen. Deze achtkoppige band bracht in coronajaar 2020 hun nieuwe album ‘#fakenews’ uit, waarmee ze een politieke lading in bijzonder dansbare nummers wisten te verpakken. Sindsdien staan ze te springen om deze plaat live ten gehore te brengen en gelukkig voor ons: ze slaan Simplon niet over!

In 2003 besloot deze groep vrienden uit BosniĆ« en Herzegovina een band te vormen. Een jaar later rolde daar het gelijknamige debuutalbum ‘Dubioza Kolektiv’ uit. Met hun naar eigen zeggen ‘politiek incorrecte’ muziek, wijken ze niet voor activistische thema’s, ook buiten de kunsten. Daardoor moesten ze wel ooit het Eurovisie Songfestival overslaan, hoewel ze daar niet zo onder hebben geleden. Negen studioalbums later breekt deze band nog steeds bij elke show de tent af. Eerder stonden ze al op Lowlands, Paaspop en Down The Rabbit Hole, dit voorjaar veroveren ze opnieuw heel Europa!


Dit concert is vanwege het coronavirus verplaatst van 19 december 2021 naar 27 maart 2022. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.