DRUK: Flowdan - Simplon

DRUK: Flowdan

+ Grandmixxer & more

Za 7 Oktober 2023
Waar: Grote zaal Open: 23:59 - 05:00 uur Aanvang: 23:59 uur Ticket: €20,- Genre: Grime / Bass Leeftijd: 18+
Koop tickets
Links

Druk is dé showcase voor grime en bass in Noord-Nederland.

Afkomstig uit Londen aan het begin van het millennium, veranderde grime het gezicht van de muziek voor altijd, met razendsnelle teksten van een kader van zeer bekwame MC’s over verwoestende nummers van low-end technici die een donkerder geluid zochten naar zijn voorganger, UK Garage.

Druk biedt een frisse en opwindende kijk op de beats en baslijnen die de moderne elektronische praktijk blijven ondersteunen. Door het beste Nederlandse talent te programmeren naast sets van bonafide legendes in de game, beweegt dit feest de hele nacht door grime, bassline, drill, dubstep en alles daartussenin: het vieren van de oorsprong van de muziek, terwijl het geluid naar voren wordt geschoven.

Ons eerste evenement zal een headline-optreden bevatten van Flowdan, een van de meest herkenbare en gerespecteerde stemmen in de elektronische muziek.

Line-up:

Flowdan
Flowdan maakte aan het begin van zijn carrière naam door zijn rol in het garage-collectief Pay As U Go en werd later een van de oprichters van de grime-pioniers Roll Deep. Vanaf dat moment groeide zijn succes als artiest, gevolgd door lovende kritieken. Eind 2007 maakte hij indruk met zijn bijdrage aan de iconische track ‘Skeng’, een digi-dancehall meesterwerk van The Bug featuring Killa P. Het nummer groeide uit tot een sub-vernietigend dubstep-anthem en werd uitgebracht door het gerespecteerde urban dance label Hyperdub.

Begin 2023 bereikte een maandenlange hype rondom Flowdan zijn hoogtepunt toen hij samen met de succesvolle producers Skrillex en Fred again… de langverwachte track ‘Rumble’ releasete. Dit explosieve anthem greep de wereld meteen bij zijn strot met indrukwekkende energie en even indrukwekkende vocalen waardoor Flowdans carrière een nieuw hoogtepunt bereikte. Door trouw te blijven aan zijn unieke stijl en de grenzen van geluid te verleggen blijft Flowdan luisteraars boeien en verstevigt hij zijn positie in het steeds evoluerende landschap van Britse urban muziek.

DJ Karnage
DJ Karnage is een levende legende in de grime, is er al bij vanaf het begin. Nadat hij zich bij Rinse FM voegde in de vroege jaren 2000 werkte hij al snel samen met onder anderen Wiley en Flowdan als onderdeel van het langst bestaande grimecollectief ooit: Roll Deep. DJ Karnage is nu de officiële tour-dj van Flowdan.

Grandmixxer
Grandmixxer, een bekwame technicus met een van ‘s werelds beste grime-platencollecties, is al bijna tien jaar een van de meest kleurrijke radio-persoonlijkheden van Groot-Brittannië. Hij maakte naam bij verschillende radiozenders – zo had hij onder andere 2,5 jaar lang een show op Rinse FM – en is nu een NTS-resident en vaste naam in de Britse clubscene.

Hij werkte samen met enkele van de grootste sterren in grime (o.a. Mez, Novelist en Sir Spyro) en heeft opgetreden in Fabric, Corsica Studios en op Parklife Festival.

Afgelopen week bracht hij zijn nieuwste project Escape from Babylon uit via South London Space Agency.

TEMPEST
Als liefhebber van alles wat met “UK Bass” te maken heeft, is TEMPEST er klaar voor om golven te maken in de scene. Met een mix van genres als grime, garage en bassline neemt TEMPEST je mee op een reis vol bass-heavy grooves, aantrekkelijke melodieën en goede vibes.

Razor
Razor is een artiest, presentator en content creator afkomstig uit Hackney, Oost-Londen. Hoewel hij in de kern een grime-MC is, valt zijn muziek moeilijk in een hokje te plaatsen: Razor is even onderlegd in energieke garage als in sub-heavy grime of zelfs introspectieve R&B. 

Zijn positie als toonaangevende MC heeft Razor sindsdien uitnodigingen om samen te werken gebracht van Sneaker Social Club, Roll Deep-legende Manga Saint Hilare voor zijn nieuwste album Run For Your Life, en een druk tourschema met optredens bij Keep Hush, Just Jam en Outlook Festival. Wanneer hij geen muziek aan het maken is, host hij op Reprezent Radio of produceert hij podcasts en video’s. Vaak geroemd om zijn scherpe woordspelingen en out-of-the-box instrumentenkeuze is Razor (a.k.a. The Sharp One) zelden wat je verwacht van een grime MC. Tevens is hij de oprichter van het grime-collectief Over The Edge.

de Lacey
de Lacey is een grime- en bass-DJ gevestigd te Groningen. de Lacey is de oprichter van DRUK en was voorheen deejay bij de legendarische Londense radiostations Deja Vu FM en Mode FM. Hij verhuisde begin 2023 naar Groningen en heeft nu een radioprogramma op Relate Radio.