DRUK - Simplon

DRUK

Manga Saint Hilare + Garage Girls + more

Za 18 Mei 2024
Waar: Grote zaal Open: 23:59 - 05:00 uur Aanvang: 23:59 uur Ticket: €17,- Genre: Grime / Bass Leeftijd: 18+
Koop tickets
Links

Op 18 mei keert DRUK na twee succesvolle edities terug naar Simplon! Met dit keer met een line-up van DJs en MCs uit Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland. Als headliner komt Manga Saint Hilare naar Groningen, een artiest die een grote rol speelde in de ontwikkeling van Grime als lid van pioniersgroep Roll Deep. Ook de Berlijnse groep Garage Girls komt naar Groningen, bekend van hun garagefeesten in de Berlijnse club OHM.

Manga Saint Hilare

Matthew Reid, beter bekend onder zijn artiestennaam Manga Saint Hilare, is een onafhankelijke Britse artiest en tweevoudig MOBO award genomineerde van St Luciaanse en St Vincentiaanse afkomst. Zijn muzikale geschiedenis is goed gedocumenteerd. Hij speelde een rol in de ontwikkeling van Grime als lid van de pioniersgroep Roll Deep, een groep waarmee hij 2 UK No.1 hits scoorde. Sinds hij solo is gegaan, heeft Manga zijn artistieke stijl onvoorwaardelijk ontwikkeld als MC, ontwerper en mediapersoonlijkheid.

Groei en introspectie zijn gemeenschappelijke thema’s in zijn tot nadenken aanzettende teksten. Hij is een verhalenverteller. Hij praat kwetsbaar over de herkenbare beproevingen in het dagelijks leven met keiharde feiten en weet deze perfect te balanceren met humor en lichtvoetig plezier. Hij is een echte woordensmid. Manga Saint Hilare treedt live op met net zoveel passie als hij schrijft. Hij zorgt consequent voor optredens van hoge energie en hoge kwaliteit, die op een energieke en boeiende manier worden gebracht.

Jeftuz

Jeftuz is een 38-jarige Molukse producer & DJ uit Groningen. Hij is tevens een ervaren beatmaker, die al op 14-jarige leeftijd begon met het maken van beats. Jeftuz is op zijn achttiende begonnen met het produceren van tracks voor verschillende artiesten waarna zijn carrière begon te bloeien. Zijn remixes van tracks van Justin Bieber, Jagged Edge, TLC, Destiny’s Child en SWV trokken online veel aandacht van luisteraars op Soundcloud, zodat hij nu erg populair is. 

Momenteel werkt Jeftuz aan een soloproject met een aantal toffe samenwerkingen waar luisteraars naar uit moeten kijken. Zo werkte hij onlangs samen met de legendarische Zed Bias voor een remix van zijn track “London Town”. 

Garage Girls

Garage Girls is een door vrouwen georganiseerde partyreeks en collectief, opgericht door DJ NORTHERN en The Honey Tapes. Gericht op het versterken en promoten van vrouwelijke artiesten, het benadrukken en delen van een passie voor Garage Music en UK sounds.

In een scene die van oudsher gedomineerd wordt door mannen, wil Garage Girls de vele talenten van FLINTA (Female, Lesbian, Intersex, Trans and Agender) artiesten laten zien en tegelijkertijd een meer zorgzame, bewuste en veilige omgeving promoten waar gemarginaliseerde mensen zich veilig en welkom kunnen voelen, terwijl de liefdevolle en gemeenschapsgeest waar garagemuziek om draait behouden blijft.

Met een residentie in 2024 in een van de meest geliefde clubs van Berlijn, OHM, blijft Garage Girls zichzelf versterken als de go-to garageparty in Berlijn.

de Lacey

de Lacey is een grime- en bass-DJ gevestigd te Groningen. de Lacey is de oprichter van DRUK en was voorheen deejay bij de legendarische Londense radiostations Deja Vu FM en Mode FM. Hij verhuisde begin 2023 naar Groningen en heeft nu een radioprogramma op Relate Radio.