DRUK - Simplon

DRUK

Flava D + Merky Ace & more

Za 10 Februari 2024
Waar: Bovenzaal Open: 23:59 - 05:00 uur Aanvang: 23:59 uur Ticket: €21,- Genre: Grime / Bass Leeftijd: 18+
Koop tickets
Links

Op 10 februari keert DRUK na een succesvolle eerste editie terug naar Simplon! Met dit keer met een enorme line-up van DJs en MCs uit Groot-Brittannië en Nederland. Als headliner komt Flava D naar Groningen. Zij is bekend als een van de meest productieve en veelzijdige artiesten in het bass-muziekcircuit.

Druk is dé showcase voor grime en bass in Noord-Nederland. Afkomstig uit Londen aan het begin van het millennium, veranderde grime het gezicht van de muziek voor altijd, met razendsnelle teksten van een kader van zeer bekwame MC’s over verwoestende nummers van low-end technici die een donkerder geluid zochten naar zijn voorganger, UK Garage.

Druk biedt een frisse en opwindende kijk op de beats en baslijnen die de moderne elektronische praktijk blijven ondersteunen. Door het beste Nederlandse talent te programmeren naast sets van bonafide legendes in de game, beweegt dit feest de hele nacht door grime, bassline, drill, dubstep en alles daartussenin: het vieren van de oorsprong van de muziek, terwijl het geluid naar voren wordt geschoven.

Line-up:

Flava D

Met meer dan tien jaar ervaring in de game staat Flava D bekend als een van de meest productieve en veelzijdige artiesten in het bass-muziekcircuit. De in Bournemouth geboren producer heeft een succesvolle internationale carrière opgebouwd door alle vormen van Britse garage, grime en bassline te draaien en uit te brengen. Nu voegt Flava D drum & bass toe aan haar repertoire door zich officieel aan te sluiten bij Songs In The Key Of Knife.

Een reeks succesvolle releases zoals ‘In The Dance’, ‘Soul Shake’ met My Nu Leng, ‘Spicy Noodles’ en het TQD-album ‘UKG’ (samen met Royal-T en DJ Q) kregen wereldwijd erkenning van critici, collega-muzikanten en vooral van de dansvloer.

Het technische talent en de superieure muziekkeuze van Flava D zijn voor altijd in de geschiedenis van de dansmuziek gegrift. Ze is een van de weinige alumni van de wereldberoemde nachtclub Fabric waarvoor ze de 88e editie van hun FABRICLIVE-serie mixte. Naast haar wereldwijde boekingen heeft Flava D diverse line-ups samengesteld voor haar eigen headline-shows met een residentie van 13 weken in het Londense XOYO en had ze ook een residentie van zes maanden bij BBC Radio 1.

Flava D’s eerste avontuur in de drum & bass kwam in de vorm van haar nummer ‘Return To Me’, dat op de jaarlijkse compilatie ‘Sick Music 2019’ van Hospital Records stond en werd geselecteerd als Annie Mac’s Hottest Record In The World. Volgend op het succes van haar label-debuut releasete ze ook ‘Human Trumpet’ en werd ze een vaste naam op hun evenementen en festivals over de hele wereld – met mainstage-sets op Hospitality In the Park, Hospitality On the Beach en Let It Roll. 

Merky Ace

Merky ACE, is een Britse grime MC, rapper, songwriter en producer uit Lewisham, Zuid-Londen. Hij was een van de oprichters van het grime-collectief Family Tree en later Tizzy Gang. Hij produceert ook beats onder het pseudoniem Splurt Diablo.

Merky ACE, een veelzijdige en zeer invloedrijke artiest, kwam begin jaren 2010 op de voorgrond en bracht in 2011 zijn veelgeprezen debuut Blue Battlefield uit. Door de jaren heen heeft hij samengewerkt met dubsteplegende Funtcase, de Britse rapper AJ Tracey en de legendarische grime MC JME, met wie ze won de UK Music Video Award voor het nummer “Live” uit 2020.

In 2023 bracht Merky ACE een zelfgeproduceerde EP uit op Obligated Records, getiteld Lockstock, en in 2024 verscheen de langverwachte mixtape Guts and Glory.

JLSXND7RS

Met zijn rauwe, broeierige geluid sinds 2007 heeft JLSXND7RS zichzelf gestaag gevestigd als de de facto spil van de Nederlandse grime. De veelgevraagde producer heeft lovende kritieken gekregen van Red Bull Music, Complex, GRM Daily en The FADER, evenals van prominente DJ’s, waaronder Sir Spyro, Slimzee, Jyoty, Scratcha DVA en nog veel meer.

Zijn instrumentale nummers zijn krachtige wapens in het arsenaal aan grime-MC’s, zozeer zelfs dat ze zijn opgeluisterd door legendarische tekstschrijvers als Wiley, CASisDead, Footsie, Merky Ace, Pit, Jammer, Discarda en meer. JLSXND7RS is ook een ervaren DJ en bezocht regelmatig de prestigieuze Nijmeegse clubavond Give It Dub, waar hij optrad naast grime-zwaargewichten als Stormzy en Rude Kid. In 2022 verzorgde hij samen met collega-producer Riddla ook een amapiano-nummer voor fitnessmerk Gymshark.

LESFLEURSDUMAL

LESFLEURSDUMAL is een Italiaanse DJ gevestigd in Groningen, Nederland. Afkomstig uit de LESFLEURSDUMAL, de levendige muziekscene van Zuid-Italië, is geworteld in hiphop en trap muziek, maar is nu uitgegroeid tot een genre-tartende verkenning. Bekend om een ​​onderscheidende stijl die de ritmische energie van amapiano, de aanstekelijke sfeer van baile funk en de nostalgische beats van de Britse garage combineert, zijn LESFLEURSDUMAL-sets een bewijs van een passie voor sonische diversiteit die het publiek moeiteloos laat bewegen.

LESFLEURSDUMAL maakt deel uit van het internationale hiphopcollectief NORTHERN LIGHTS. Hebben nadat ze hun reis in Groningen begonnen, heeft het collectief zich stevig gevestigd als een krachtpatser in het nachtleven van de stad. Bekend om hun POLYRYTHMIA-serie, een genre-mixend feest dat synoniem is geworden voor baanbrekende muzikale ervaringen.

LESFLEURSDUMAL presenteert haar maandelijkse radioshow op Relate Radio “Birds in the trap” waar ze zich richt op vrouwelijke hiphop. Op deze lijn begon ze haar eigen feest met DJ-collega Kara “9H99D” waar ze zich opnieuw concentreert op het presenteren van vrouwelijke dj-talenten en muziek, en een omgeving zonder labels creëert waar iedereen vrijelijk van kan genieten.

Haney Lee

Haney is een DJ en producer gevestigd in Nederland, met roots in Seoul, Zuid-Korea. Met een sterke achtergrond in westerse en Koreaanse instrumentale uitvoeringen en een liefde voor een breed scala aan genres, streeft Haney ernaar een hybride geluid van zijn meerdere genres en invloeden te brengen. Hij heeft ook een maandelijkse show bij Relate Radio genaamd RolyPoly Spins, dat hij in de toekomst wil uitgroeien tot een platenlabel op basis van de hybride geluiden die hij promoot.

Momenteel staat Haney bekend om zijn bereidheid om te experimenteren met nieuwe geluiden en genres, altijd met als doel een onvergetelijke ervaring op de dansvloer te creëren. In de overtuiging dat een DJ-set net zo krachtig kan zijn als een ritueel, gebruikt Haney muziek om verbinding te maken met zijn publiek en energie uit hem te halen.