Dowdelin - Simplon

Dowdelin

Vr 12 Mei 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €15,- Genre: Electronic, Soul, Jazz
Koop tickets
Links

Het Creoolse Afro-Futuristische viertal Dowdelin verspreid de liefde! Ze spelen electrosoul en creoolse jazz gecombineerd met biguine, quadrille en meer. Dowdelin neemt de allure van hedendaagse R&B en verankert het stevig in Afro-Caribische ritmische fundamenten. Het resultaat is een band die meer aanstekelijk stuitert dan een trampoline die bovenop een springkasteel staat.

Gevestigd in Lyon met wortels in Guadeloupe, Martinique en Armeniƫ, werd de groep gevormd door producer David Kiledjian en zanger Olivya. Dowdelin (een woordspeling op een Creools woord dat langzaam en inactief betekent). Ze begonnen Afro-Caribische stijlen, Creoolse zang en meer Europese elektronische geluiden te mixen. Voor Olivya, afkomstig uit La Martinique maar opgegroeid in Frankrijk, voelde het verenigen van deze stijlen aan als een natuurlijke combinatie.

Met het nieuwste album Lanmou Lanmou, wat iets meer dan een jaar geleden uitkwam (waarop het samenwerkte met onder andere Vaudou Game), is Dowdelin klaar om opnieuw op reis te gaan met hun Creoolse Afro-Futurisme. En Simplon zit precies op het pad van die reis. Tijd om zonnestralen naar onze Grote Zaal te brengen!