Dope D.O.D. - Simplon

Dope D.O.D.

+ Mulu

Za 5 Maart 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €12,- Deur: €13,- Genre: Hiphop
Koop tickets
Links

De Groningse hiphopformatie Dope D.O.D. heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Sinds 2011 gaat het hard met de groep en haalde de videoclip van ‘What Happened’ binnen no time miljoenen views (inmiddels staat de teller op meer dan 20 miljoen). Het begon daarvoor allemaal al in Simplon en daar geven ze nu dan ook graag weer een show.

Met de unieke combinatie van hiphop, dubstep en beats is het praktisch onmogelijk om onopgemerkt te blijven. Om dan toch nog met een paar wapenfeiten te komen: in 2011 vroeg Fred Durst van Limp Bizkit of ze de gehele Europese tour van de band als voorprogramma wilden invullen. Inmiddels hebben de heren ook geopend voor acts als Korn en Snoop Dogg en stonden ze op de grootste Europese festivals. De afgelopen jaren waren er vele hoogtepunten, maar helaas dat niet alleen. Dit jaar is Dopey Rotten vanwege ziekte gestopt en gaan Jay Reaper en Skits Vicious door met Dope D.O.D. als duo. Het opent echter ook weer nieuwe deuren en er is een nieuwe vorm van energie en creativiteit ontstaan. Met jarenlange ervaring is de groep uitgegroeid tot een ijzersterke live act en we kijken er nu al naar uit hoe ze Simplon wederom op z’n kop gaan zetten.

Support komt deze avond van de Groningse rapper Mulu. In 2011 liet hij al van zich horen door de finale van de Grote Prijs van Nederland te bereiken. Twee jaar en enkele videoclips later verschijnt de Mulu EP en verzorgde hij al eerder het voorprogramma van Dope D.O.D. Nu komt hij dat met zijn debuutalbum ‘Glasplaat’ op zak nogmaals overdoen.