Dope Boy Fresh Tour - Simplon

UHG Try Out!
Dope Boy Fresh Tour

Broederliefde + SBMG + D-Double

Wo 21 Oktober 2015
Waar: Grote zaal Open: 19:30 - 21:30 uur Aanvang: 20:00 uur Ticket: €8,- Deur: €10,- Genre: Hiphop
uitverkocht
Links

Dit keer een speciale editie van de Urban House Groningen Try Out! De Try Out! is een evenement speciaal voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Deze editie is met de Dope Boy Fresh Tour! Deze tour bestaat uit optredens van Broederliefde, SBMG en D-Double.

Broederliefde
Dit tienkoppige rap collectief uit de Rotterdamse wijk Spangen is al vanaf jongs af aan een hechte vrienden groep. In 2012 werden ze genomineerd voor een State Award en verkochten ze de release van hun mixtape ‘Broederliefde’ uit. In augustus 2014 bracht de groep de EP ‘Gevoelig Feestje’ uit.

SBMG
Sawtu Boys Money Gang, oftewel SBMG tekende in 2013 bij Top Notch en bracht de hitsingle ‘Oeh Na Na’ uit, die binnen een jaar meer dan 4,5 miljoen Youtube views kreeg. SBMG bestaat uit Amsterdammers Chyvon Pala en Henk Mando AKA Chivv en Henkie T. De leden van SBMG zijn opgegroeid en woonachting in Amsterdam Zuidoost, ze kennen elkaar al jaren en hebben een hechte vriendschap. Op de middelbare school is hun liefde voor muziek ontstaan. Op 15-jarige leeftijd brachten de twee het nummer ‘Heel Arrogant’ uit, waarmee ze al diverse optredens binnen haalden. De afgelopen jaren brachten diverse releases SBMG een flinke aanhang en een groot bereik.

D-Double
In 2012 brak D-Double door met zijn deelname aan BNN’s 101Barz The Next MC. In de finale won hij van labelgenoot Ares. Eind 2014 brengt hij zijn debuut EP uit, genaamd ‘Jong, Wild & Roekeloos. Op de EP staan 8 tracks, geproduceerd door D-Pep met gast bijdragen van Hydro en I Am Aisha.

Support: Raicho
Raicho Faries, bekend als Raicho, is een Nederlandstalige zanger woonachtig in Groningen. Debuutsingle ‘Zonder jou’ met Rapper Mitta, heeft inmiddels al meer dan 1 miljoen views heeft bereikt. Raicho zit niet stil en was te zien in de Heineken Music Hall samen met internationaal artiest Enmeris voor meer dan achtduizend man. Hij heeft gewerkt met o.a. Keizer, Mitta, Ystijd, JayJay, Tafariz en Hoks. Momenteel is de zanger druk bezig met zijn nieuwe single/video in samenwerking met Sherman Smith. 

Ook zijn er op de Urban House Groningen Try Out! dansoptredens van Hiphop Academy Hamburg en het UHG freestyle team. De host van de avond is Babak en DJ Melo staat achter de draaitafels.