Doowutyalike! invites Solid Steel - Simplon

Doowutyalike! invites Solid Steel

Cheeba & Moneyshot + Deejay Irie

Za 30 Januari 2016
Waar: Grote zaal Open: 23:55 - 05:00 uur Aanvang: 23:55 uur Ticket: €12,50 Deur: €15,- Genre: Dance / Hiphop Leeftijd: 18+
Koop tickets
Links

Doowutyalike! is een dancefeest met de hiphop sound als basis. Met DJ’s die goede sets kunnen draaien en hun draaitafels als instrument gebruiken om op deze manier hun eigen versies en remixes te creëren. Niet DJ’s die elke plaat kapot scratchen, ze gaan echt dansbare sets draaien. De muziek zal gaan van de jaren ’70 tot nu, maar gemixed met alle stijlen die op de hiphop grote invloed hadden: jazz, funk, soul, disco, reggae. Alles met die dansbare funky hiphop beat als basis, want dat is waar de hiphop ooit begon.

Doowutyalike! is een samenwerking tussen Simplon en Deejay Irie uit Groningen. Hij is turntablist, eerste wereldkampioen visual DJ’en (draaien/mixen/scratchen met geluid en video tegelijk) bij een wedstrijd van DMC, wereldwijd de oudste en bekendste organisatie van DJ wedstrijden. Irie draait inmiddels over de hele wereld, deelt podia met hiphop grootheden als Q-Bert & Mixmastermike (Beastie Boys), heeft een eigen goedbeluisterde internetradioshow, kan toveren met zijn draaitafels en daarnaast is het waarschijnlijk de beste DJ die ooit in Groningen woonde. En er vrijwel nooit draait, reden genoeg dat deze man een eigen avond verdient!

DJ Cheeba & DJ Moneyshot (Bristol/UK) zijn twee van de vaste Solid Steel DJ’s. Solid Steel is het online radiostation van het Ninja Tune label (o.a. Mr. Scruff / Amon Tobin / Bonobo), dat onlangs zijn 25-jarige bestaan vierde. Ze gaan een audio/video set doen op vier draaitafels, beeld en geluid dus. De show heet ‘Return Of The Boombap’, en de echte hiphop kenner weet waar Boombap voor staat. Al die klappers uit de jaren ’80 en ’90, de platen die nooit vervelend worden, de classics!