Don Melody Club - Simplon

Don Melody Club

+ Huub Prins

Vr 16 Februari 2024
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €13,- Deur: €13,- Genre: Indie / Pop
Koop tickets
Links

Even weer heerlijk terug in de tijd met Don Melody Club. Een paar jaar geleden begon de Amsterdamse The Mauskovic Dance Band-lid Donald Madjid een project voor zichzelf. Hij wilde Nederlandstalige liedjes gaan maken, vanuit de chansonnier-traditie, met als grote voorbeeld: Ramses Shaffy. Beide projecten werken samen, maken deel uit van elkaar en stuwen elkaar op.

Donny haalt veel inspiratie uit de voorgaande decennia’s, vooral uit de jaren 70 en 80. Zijn eerste plaat ‘Pure Donzin,’ begon met dezelfde drumcomputer als die van Sly Stone en een Juno 60 synthesizer uit de jaren 80. Met zijn warme melodieën en een intiem stemgeluid nodigt hij deze voorgaande decennia uit in onze huidige tijdlijn. Zijn liefelijke en doordachte poëtische teksten weten het Nederlandse leven in de breedste zin optimaal te vangen. Zo eert hij met zijn muziek de Nederlandse literaire en muzikale tradities en wikkelt deze in een geheel eigen jasje.

Sinds zijn debuut heeft hij meerdere singles uitgebracht. De meest recente is “Koud Kwartier,” een actueel exemplaar die ingaat op het verhaal van Russiche danseres Olga Smirnova die zich uitsprak tegen de Russische bezetting van Oekraïne. Ondanks dat de kranten overstroomd worden met dreigend nieuws en de kille wintermaanden ons tegemoet komen, we moeten door. “Zet je zeil voor de wind en verlicht jezelf.” Wanneer je je soms losgekoppeld voelt van de wereld en opzoek bent naar een plek waar je alles even kan laten zijn, waar je opnieuw verliefd kan worden op de kleine dingen in het leven, dan is dit de perfecte show voor jou! Je bent een van de gelukkigen, want Don Melody Club komt onze bovenzaal omtoveren tot een stukje hemel op aarde.

Support is er van Huub Prins. Huub Prins is het Nederlandstalige pop-extravaganza alter-ego van Elias Elgersma (bekend van The Homesick en Yuko Yuko). Zijn Nederpop liedjes gaan over vriendschap en slechte gewoontes. In 2022 bracht hij zijn album Hoofdpersoon uit, met inspiratie van artiesten als Kate Bush en The The.