Dollkraut - Simplon

Dollkraut

+ Frankfurd

Vr 16 Juni 2017
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €12,- Deur: €13,- Genre: Electronic
Koop tickets
Links

In 2014 brak Dollkraut door met zijn debuutalbum ‘Schimanskis Black Lullabies’. Een plaat waarop de voorliefde van de Nederlandse producer Pascal Pinkert voor analoge lo-fi opnames goed te horen is. Hij zet een unieke sound neer met spacy 70s synths, psychedelische electro en disco. Het geheel doet denken aan een verleden dat mooier lijkt dan het is, maar zeker ook een duistere dansbaarheid bevat.

Na verschillende nationale en internationale DJ-sets besloot Dollkraut het eens een keer anders aan te pakken. Hij wilde zijn sound nog duidelijker neerzetten en debuteerde in 2015 met een live-set op Lowlands. Dit jaar bracht hij zijn tweede album ‘Holy Ghost People’ uit, dat klinkt zoals we van Dollkraut gewend zijn; als een filmloze soundtrack boordevol dansbare lo-fi minimal-wave. Onlangs stond de producer nog met een DJ-set op DGTL en staat in deze setting ook Down The Rabbit Hole op de planning. Bij ons komt hij zijn nieuwe werk live laten horen, mét zijn driemansband.

Als openings-act van de avond komen de Friese heren van Frankfurd ons meevoeren langs verschillende muzikale stromingen. Denk aan een elektronische live-act bestaande uit een mix van trip, ambient, techno en pop. Het duo weet je als luisteraar constant te verrassen met een variërend geluid en een golf van beleving.