DJ Paul of Three 6 Mafia - Simplon

Homebase presents:
DJ Paul of Three 6 Mafia

+ Deejay Irie + Kleine Crack & Slagter

Vr 2 Juni 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €31,- Genre: Hiphop
Koop tickets
Links

Zeg je southern hiphop, dan zeg je DJ Paul en Three 6 Mafia. De rapper/producer en de groep uit Memphis, Tennessee speelde een belangrijke rol in de doorbraak van de Southern hiphop binnen de ooit door de Oost- en Westkust gedomineerde rapindustrie. Three 6 Mafia wonnen een Oscar en releaseten meerdere gouden platen. De stempel die de groep in de jaren ’90 op Memphis rap heeft gedrukt, is nog altijd voelbaar.

Met de grote invloed die de groep, en vooral oprichters DJ Paul en Juicy J hebben gehad op de huidige sound, haalt Homebase core member DJ Paul naar Groningen tijdens zijn enige Nederlandse show. Homebase hoopt hiermee de onbetwiste (maar ook onderbelichte) indruk die deze southern rappers hebben gemaakt, te laten zien.

De groep Three 6 Mafia ontstond vanuit Juicy J en DJ Paul, toen zij elkaar in de jaren ’90 troffen in de dj scene van Memphis. Al gauw begonnen zij samen tracks te produceren onder de naam Backyard Posse, met goede vriend Lord Infamous die de naam Triple 6 Mafia opgooide. In de jaren die erop volgden, groeide de groep uit tot de Three 6 Mafia, met toevoeging van leden Crunchy Black en Gangsta Boo. In 1995 kwam het debuutalbum Mystic Stylez uit. En die werd een grote cult classic. En zo genoten DJ Paul en Juicy J al gauw mainstream succes. Het album When the Smoke Clears: Sixty 6, Sixty 1 behaalde een platinum certificering, en Chapter 2: World Domination een gouden. De groep ontving in 2006 zelfs een Oscar voor het nummer ‘It’s Hard Out Here for a Pimp’, die in de film Hustle & Flow verscheen.

DJ Paul is tot op de heden nog steeds een vaandeldrager van Three 6 Mafia. Zo ook op deze tour, waarbij nummers als ’Stay Fly’, ‘Tear Da Club Up ’97’’, ‘Sippin’ on Some Syrup’ en ‘Who Run It’ voorbij zullen komen. De rapper/producer treedt niet vaak op in Nederland, en dus is dit een unieke kans om alle hits live te horen!

Support is er van Kleine Crack & Slagter. Deze cultrapper en zijn vaste producer zijn een duo uit Antwerpen. Ze releasen op Burning Fik, het label van Faberyayo en Abel en maken vanuit België nu ook een hoop geluid in Nederland. Zet je schrap voor bezeten ritmes en helse energie!