Disabuse - Simplon

Disabuse

+ Uhgah Wugah + Torrential

Vr 24 November 2017
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 23:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €9,- Deur: €10,- Genre: Metal
Links

Een crossover van thrash, death, hardcore en stoner metal. In 1987 ontbeerde het Winterswijkse Disabuse. Het agressieve en rauwe geluid van de band gaat al enkele decennia mee. Eind oktober komt het nieuwe album ‘Death Machines’ uit, bestaande uit negen gloednieuwe tracks en zal bruter dan ooit klinken.

Er wordt teruggegrepen naar de roots van hun legendarische debuutplaat ‘Sorrow And Perdition’. De single ‘Grease The Guillotine’ ging in in ieder geval al vol gas! In november knallen ze er een clubtour achteraan. Live is deze doorgewinterde band een sensatie die je gewoon gezien moet hebben.

Eerste support van de avond wordt verzorgd door de mannen van Torrential. Het moment dat Torrential het podium betreedt barst de storm van post-hardcore los. Geïnspireerd door bands als Touche Amore, Converge en Norma Jean spat de emotie en urgentie van dit viertal af. Chaos gevolgd door rust. Drones gevolgd door razende hardcore. Torrential zet een dikke, dynamische live sound neer.

Tweede support act van de avond is het Groningse Thrashcore trio Uhgah Wugah. De muziek van de band is hard, snel en luid. Van aanvang af spat de muzikale energie ervan af en grijpt het drietal de toeschouwer bij de lurven om vervolgens niet meer los te laten. De muziek van Uhgah? Wugah! is onmiskenbaar beïnvloed door Victims Family, maar het is te makkelijk om het daarmee af te doen!