Digitzz + Maydien - Simplon

Digitzz + Maydien

Vr 25 September 2015
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €10,- Deur: €11,- Genre: Hiphop
Links

De Nederlandse hiphop artiesten Digitzz en Maydien zijn beide geen nieuwe gezichten in de scene. Friends and vocalists, en nu joined forces. Samen bundelen ze hun krachten om dit najaar een dubbelconcert van formaat neer te zetten.

Digitzz
Herkenbaar aan zijn grote afro kapsel is de Engelstalige rapper Digitzz een opvallende verschijning. Niet alleen qua uiterlijk valt hij op, ook muzikaal kun je er bijna niet omheen. Als kind van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder werd hij tweetalig opgevoed en is de Engelse taal voor hem een tweede natuur. Na diverse omzwervingen – zo voetbalde hij in Jong Oranje en woonde hij een periode in Amerika – heeft Digitzz een aantal jaar geleden zijn roeping gevonden. Hij koos voor de muziek en ging er alles aan doen om door te breken. Na twee succesvolle EP’s, een hit met ‘The Jam’ (de YouTube teller staat inmiddels op 1,5 miljoen views!), diverse (festival) shows en support voor o.a. Gers Pardoel en Chef Special, is het nu tijd voor een volgende grote stap. In juni brengt de rapper zijn nieuwe EP ‘(Thank God It’s) Froday’ uit, waarvoor hij in de studio zat met producer Big2 van The Opposites en Soulsearchin, het productieteam achter Mr. Probz. Single ‘Katjing‘ is het eerste voorproefje van het nieuwe werk.

Maydien
Op zijn 17e begon Maydien al met het maken van hiphop muziek. Het duurde echter een aantal jaar voordat hij met zijn werk naar buiten kwam. Maydien is een ambitieuze rapper en legt de lat voor zichzelf hoog. Met een fris en hedendaags soul geluid met invloeden uit (future) R&B, hiphop en jazz weet hij een sterke indruk achter te laten. In 2011 bracht hij zijn eerste EP ‘Listen Care Fully’ uit en dat bracht hem voor shows gelijk naar Londen en Gent. Inmiddels heeft de rapper meerdere EP’s op zijn naam staan en was hij support voor grote artiesten als Frank Ocean, Jay-Z, Snoop Dogg en Black Milk. In maart 2015 was het tijd voor een nieuw hoofdstuk en was daar de EP ‘Hello Soul’, met een duidelijk meer elektronischer geluid. Deze ‘nieuwe’ sound zie je ook terug on stage met een kleinere bezetting. Maydien kan niet stilzitten en inmiddels werkt hij samen met producer Mitchell LC Yard alweer druk aan het volgende project.