Diggy Dex - Simplon

Diggy Dex

+ Linde Schöne

Za 29 Oktober 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €12,- Deur: €14,- Genre: Hiphop
Koop tickets
Links

Achter het pseudoniem van rapper, producent en liedjesmaker Diggy Dex gaat Koen Jansen schuil, al een jaar of tien een vaste waarde binnen de Nederlandse hiphop. Eerst als onderdeel van het collectief D.A.C. (met o.a. Wudstik en Jiggy Dje) en sinds 2006 timmert hij solo aan de weg. Op de Nederlandse podia en festivals bleek de rapper live een niet te missen act te zijn.

Met zijn tweede album ‘Mayonaise Voor De Ziel’ (2008), liet Diggy Dex horen zichzelf tekstueel en muzikaal niet vast te willen pinnen. In de zomer van 2009 scoorde de rapper in zowel Nederland als België een hit met ‘Slaap Lekker (Fantastig Toch)’ en met zijn album ‘Lange Nachten, Korte Dagen’ ging hij helemaal ver buiten de lijntjes van de hiphop. Dit jaar verschijnt alweer zijn vijfde album ‘Golven’, waarvan we de single ‘Treur Niet (Ode Aan Het Leven)’ al een tijdje kennen. Met dit nieuwe werk op zak komt de rapper dit najaar dan ook weer een bezoek brengen aan Simplon.

In haar kamer in Nijmegen schrijft Linde Schöne liedjes. Ze gaan over haar leven; de liefde, het drama, de pijn en het geluk. Het is voor de hand liggend om haar om die reden te omschrijven als een singer/ songwriter, maar je zou ook kunnen stellen dat ze voldoet aan alle kwalificaties van een rapper. Niet omdat ze rapt – want dat doet ze niet – maar de levensechte en rauwe wijze waarop ze haar verhaal vertelt doet denken aan de manier waarop dat gebeurt in hiphop.