DIFF - Simplon

DIFF

+ The Blind Roofers

Vr 27 November 2015
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 22:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €8,- Deur: €9,- Genre: Rootsrock
Koop tickets
Links

Met vijf gitaristen op een rij vindt DIFF het begrip gitaarmuziek opnieuw uit. Country noir gespeeld met een brede glimlach, gebracht door zes vrienden die het ambacht verstaan. Deze Leeuwarder band, vernoemd naar zanger Diff Rouw, brengt in elke zaal het huiskamergevoel naar boven. Door de vele shows is DIFF een geoliede machine geworden en brengen ze elke show een grote dosis energie!

In 2014 begon de band serieus aan de weg te timmeren. Het gezelschap gaf optredens tijdens de Popronde, Eurosonic, Welcome To The Village, bij DWDD en deed maar liefst vijf supportshows van De Dijk, waaronder in de Oosterpoort. Na twee EP’s komt op 13 november het langverwachte debuutalbum ‘Count Your Losses’ uit. Samen met een eigen bier (DIFF Grutte Pier Tripel) en eigen Friese droge worst. En laten ze deze twee heerlijke versnaperingen nou ook gewoon meenemen naar deze show. Muziek, bier en worst, dat lijkt ons de ideale combinatie voor een geweldige avond!

De Groningse band The Blind Roofers opent de avond. Deze vierkoppige band mixt invloeden uit de genres americana, classic rock en folk van de sixties en seventies en steekt dit in een fris en hedendaags jasje. De unieke, pakkende stem van de frontman samen met energieke en enthousiaste performances zorgen ervoor dat de muziek de luisteraar in no time meevoert in swingende grooves.