Simplon UP - Simplon

Simplon UP

Desert Mountain Tribe + Middlemist Red + Sexton Creeps

Do 23 November 2017
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:30 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Psychrock
Links

Kom jezelf opwarmen in Simplon met de galmende gitaargeluiden van Desert Mountain Tribe, all the way from London. Ergens in het brede spectrum van de psychrock kun je deze jongens vinden. Eerder al hebben ze zich live bewezen op Eurosonic Noorderslag en in de studio van radiostation KEXP (Seattle). De lang uitgerekte gitaargeluiden laten je richting de bar zweven en de grootse drumlijn weer met vier biertjes terug naar het midden van de dansvloer, waar je vrienden ineens niet meer blijken te zijn.

Daarnaast hebben we deze avond ook nog Middlemist Red, vier jongens uit Hongarije. De bands hebben vaker samen opgetreden bij verschillende podia en sluiten mooi op elkaar aan. Middlemist Red is daarnaast te zien geweest op onder andere Sziget, waar hun meeslepende muziek met belangstelling werd aangehoord. Sinds vorig jaar is het tweede album ‘Ripple Soul’ uit. Met in je ene hand een biertje en in je andere hand het geld voor het volgende moet dit wel een onvergetelijke donderdagavond worden.

Uit de underground scene van Groningen halen we vanavond de derde band Sexton Creeps. Een collectief geworteld in experimentele muziek, waarbij duistere gitaargrooves worden gecombineerd met een stevige orgelsound. Via moeilijk te volgen paden ontgint Sexton Creeps de uiteinden van zijn muzikale wereld. Die wereld bevindt zich ergens tussen Amerikaanse folk en psychedelische muziek. Ze zijn divers en ondernemen veel: een akoustische tournee, een filmproject of filmmuziek. Maar bovenal is het een geöliede live band die ernst en humor niet schuwt. Denk aan The Doors, Nick Cave en Pink Floyd, maar dan anders.