Delinquent Habits - Simplon

Homebase presents:
Delinquent Habits

+ Deejay Irie

Do 8 Juni 2023
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €21,- Genre: Hiphop
uitverkocht
Links

California! Delinquent Habits staat bekend om hun Latin-getinte rap, die zowel melodieus als hardcore is. Inmiddels is dit West Coast trio legendarisch te noemen met een waslijst aan succesvolle albums, singles en tours. In 2017 scoorden zij zelfs nog een hitsingle met ‘California’. Vervolgens kwamen ze in 2018 naar Simplon voor een stijf-uitverkochte show, en nu haalt Homebase deze absolute classics weer terug naar Groningen. Samen met Cypress Hill behoort Delinquent Habits, tot op de dag van vandaag, tot de top van de ‘Spanglish’ rapbands. Kortom, deze show wil je niet missen!

De rapgroep vormde in Los Angeles in 1991. Het trio, wat toen bestond uit rappers Kemo en Ives en dj/producer O.G. Style, was een van de eerste grote Latino hiphop acts, met een mix van Engelse en Spaanse songteksten. Het releasete in 1996 zijn debuutalbum Delinquent Habits, die werd geproduceerd door Sen Dog van Cypress Hill, en die obscure funk met traditionele Latijnse ritmes mixte. Het werd een wereldwijd succes, waarna tours met acts als the Fugees en Korn volgden.

Met een onvermoeibare energie weet Delinquent Habits, nu bestaande uit Kemo, Ives en DJ Invincible, telkens te verrassen. De West Coast hiphop legendes zijn actiever dan ooit. Meer dan twintig jaar na hun debuutsingle ‘Tres Delinquentes’ blijven de Californiërs onvermoeibaar de wereld rondtoeren. Bereid je tijdens zijn show in Simplon voor op meer hits, zowel uit de geschiedenis van de band als vers materiaal, meer ervaring en meer tequila dan ooit!