De Witte Wolf Black Metalnight - Simplon

De Witte Wolf Black Metalnight

Arkona + Blodarv & more

Za 28 Mei 2016
Waar: Grote zaal Open: 19:00 - 23:00 uur Aanvang: 19:30 uur Ticket: €15,- Deur: €20,- Genre: Metal
Koop tickets
Links

Op zaterdag 28 mei gaan De Witte Wolf en Simplon een samenwerking aan, het is tijd voor De Witte Wolf Black Metalnight! Er staan twee bijzondere acts: Arkona (PL) en Blodarv (DK), laatstgenoemde was nog nooit in Nederland te zien. Ze komen deze avond optreden met ondersteuning van drie top acts waarvan er twee hun noordelijke debuut maken. Een echte exclusieve, rauwe avond voor zwartgallige puristen staat zodoende op de planning en niemand hoeft verteld te worden waar de afterparty is!

Arkona
Deze band is een van de oudste Black Metal bands uit Polen en bestaat al sinds 1993, tevens de periode dat de roemruchte Black Metal scene uit Scandinavië hun hoogtij dagen beleefde. Ze hebben sindsdien twee demo’s, vijf studioalbums, vijf splits en nog enkele andere releases uitgebracht. Aan het nieuwe studioalbum wordt al gewerkt en die zal binnenkort op Debemur Morti Productions worden uitgebracht. De band heeft al op diverse grotere Black Metal festivals door heel Europa gestaan en vorig jaar verscheen de band in het “Black Metal – The Cult Never Dies” boek van Dayal Patterson met grootheden als Kampfar, Satyricon, Enslaved, Shining, Taake & Mgla. Vaak is Arkona niet in Nederland te zien, dus grijp je kans nu op de Witte Wolf Black Metalnight!

Blodarv
In Denemarken weten ze ook al sinds begin jaren 90 goed mee te doen in de Black Metal scene. Samen met o.a. Denial Of God is de band Blodarv een van de oudste, meest productieve en nog steeds actieve Black Metal bands die Denemarken rijk is. Deze eigenzinnige band is in 1994 als eenmansformatie begonnen en werd pas vanaf 2002 een volwaardige band. Zoals eerder reeds gemeld, speelt de band niet vaak live buiten eigen land. Het vorig jaar geplande optreden op Under The Black Sun in Duitsland ging wegens omstandigheden niet door. Op Nederlandse bodem zal het in ieder geval de allereerste show van de band gaan worden en hiermee heeft de Witte Wolf dan ook een echte primeur! 

Orewoet
Orewoet is een “nieuwe” Nederlandse Black Metal band die achter de schermen al enkele jaren actief in het geheim aan het werk was. In de band zitten leden van gevestigde namen zoals o.a. Cirith Gorgor, Gheestenland, Ethraid Engrin & Terdor. In korte tijd wisten zij met optredens op Darkness Over Sodom en Veneration Of The Dead met hun strakke live-show een brede schare aan fans te creëren. De debuut EP ‘Afrodisiacum Der Vroomheid’ zal op zeer korte termijn verschijnen op het label Heidens Hart. 

Sator Malus
Sator Malus is het nieuwe project van gitarist Naberius (Walpurgisnacht), drummer VVvlfsqvintvs (The Spirit Cabinet, Hooded Priest), gitarist Allocer (Cirith Gorgor Official) bassist Marbas (ex-Cirith Gorgor Official) en vocalist Pestis. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan debuut materiaal wat binnen niet al te lange tijd zal worden uitgebracht. Het live-debuut werd afgelopen september gemaakt op het BUD Film Festival in Breda. De band is dus behoorlijk exclusief wat betreft live shows en zal op de Witte Wolf Black Metalnight hun tweede show gaan waarmaken. 

Standvast
Deze band is ook een betrekkelijk nieuwe verschijning en is opgericht door Nortfalke en Rödulv, (ex-)leden van o.a. Tarnkappe, KJELD, Gheestenland & Krocht. Het eerste optreden op Veneration Of The Dead is achter de rug en tegelijkertijd is ook het album ‘Afkomst’ uitgekomen op Heidens Hart. De band haalt hun invloeden uit namen als Ildjarn, Trelldom, (oude) Darkthrone en (oude) Enslaved. Live wordt de band bijgestaan door leden van Ethraid Engrin, SpoOken en Tsjuster. Na Veneration Of The Dead zal de band nu dan ook voor het eerst live voor het eigen noordelijke publiek te aanschouwen zijn.