De Likt + Mongoose - Simplon

De Likt + Mongoose

Vr 19 Februari 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €8,- Deur: €11,- Genre: Hiphop
Koop tickets
Links

Op deze avond presenteren we een dubbelconcert met twee hiphopacts van eigen bodem! De Rotterdamse rapformatie De Likt scoort momenteel een hit met ‘Ja Dat Bedoel Ik’ en wordt bijgestaan door de Groningse rapper Mongoose.

De Likt
In thuisstad Rotterdam heeft de eigenzinnige electronica- en rapformatie De Likt in een hoog tempo al een grote fanbase opgebouwd. Nog zonder iets uitgebracht te hebben, wist het trio in de loop van 2014 al op Bevrijdingsdag en Metropolis te spelen. In april 2015 verscheen het titelloze debuutalbum en kort daarna maakte het grote publiek kennis met De Likt dankzij het inmiddels miljoenen keren bekeken filmpje ‘Praat Rotterdams Met Me’. De definitieve doorbraak komt er nu echt aan met de eerste single ‘Ja Dat Bedoel Ik’. Binnen een maand werd de clip ruim 170.000 keer bekeken en werden de jongens onder andere drie keer in de 3FM studio en bij De Wereld Draait Door uitgenodigd. Live weet De Likt met vuige elektronische beats het publiek al gauw om te toveren tot een wilde menigte!

Mongoose
Voor Groningen is Mongoose geen introductie meer nodig. De beste man heeft als éérste (en tot nu toe enige) Groninger de 1e plaats van De Grote Prijs van Nederland naar binnengesleept in de categorie Hiphop. Daar is het niet bij gebleven, naast vele shows door het hele land heeft Mongoose ook zijn eerste internationale show achter de rug. Een podium delen met Mos Def in Marokko op het Tremplin Festival in Casablanca is de eerste kickoff voor Mongoose geweest waar hij voor 15.000 mensen mocht optreden! Zijn Amerikaanse flows vliegen over elke beat heen zonder enig accent, ondanks dat dit niet zijn afkomst is. Hij weet het publiek helemaal gek te maken met zijn energieke liveshows en krachtige lyrics.