De Kraaien - Simplon

De Kraaien

+ SKINC

Za 2 December 2023
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €17,- Genre: Hip hop / Pop
Koop tickets
Links

De Kraaien zijn terug! De legendarische Haagse gemaskerde hiphop sensatie, De Kraaien, dendert al jarenlang met het overweldigende succes op zak van ‘Ik Vind Je Lekker‘ door Nederland, België en daarbuiten. De Underground Superstars staan bekend om hun unieke sound en eigenzinnige taalkunst en brengen snoeiharde, vuige beats met ruige teksten waarvan je soms niet weet of ze het nou menen of dat je in de zeik genomen wordt.

Bernd Gansebev en zijn crew verrassen je keer op keer met keiharde maar uber frisse tracks. Harde beats en natuurlijk eigenwijze rauwe Haags teksten behoren tot de vaste ingrediënten van de urban underground formatie. Met de hits ‘Ik Vind Je Lekker‘ en ‘Pechvogel‘ zette De Kraaien zich op de kaart. De hit ‘1 Team’, samen met hard-style dj Outsiders geeft maar weer eens aan dat De Kraaien niet bang zijn om verschillende stijlen beet te pakken.

Na de succesvolle collab releases met Haagse DJ’s: Charly Lownoise (Pony-Remix) en DJ Outsiders (1 Team en Huichelaar) is het nu weer tijd voor een eigen album. Dit album brengt het nieuwe geluid van Bernd Gansebev en superproducer Niels Zuiderhoek waarop ook artiesten zoals Emmaly Brown, Botje, Hans Glock, Mastah Mic e.a. te horen zullen zijn. Rookbommen, insane visuals, live musici, artist features, strippers of paaldanseressen. Het blijft elke show nog steeds een verrassing wat ze meebrengen. Maar één ding is zeker, De Kraaien garandeert chaos van een hoog niveau en stilstaan is geen optie.

Support: SKINC

Het viertal rappers/producers hebben alle elektronische stijlen in een blender gegooid, met als uitkomst de zeer opmerkelijke smoothie genaamd SKINC. Het winnen van de Nobel Award 2022 was voor de jongens een eerste mooie stap in de goede richting. Met hun 2e EP ‘In Het Rood’ hebben ze zichzelf uitgedaagd om er een energiek schepje boven op te doen. Door op een unieke wijze in te spelen op hun eigen ervaringen binnen het studentenleven creëert SKINC een muzikaal eigen wereldje waar het gros van de jeugd zich in kan verplaatsen. Met hun vrolijke, uplifting beats en catchy teksten komen zij Simplon inkleuren!