De Hûnekop - Simplon

De Hûnekop

+ The Hammeroidz + Sjoerd ensa

Vr 20 September 2019
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €12,- Deur: €12,- Genre: Rockabilly
Koop tickets
Links

Rûchhauwer, Fersûp De Kater, Skyte Yn’e Baas Syn Tiid. Geen idee waar we het over hebben? Na een avondje eerlijke arbeidersrock van De Hûnekop weet je het wel en kun je gegarandeerd indruk maken op je Friese vrienden!

De Hûnekop is al tien jaar een begrip in Friesland. Van dorpsfeesten in de kleinste gehuchten tot op de festivalweides van Welcome to the Village en Dokk’em Open Air: overal waar De Hûnekop speelde werd het een groot feest. Steeds vaker speelt De Hûnekop ook buiten Friesland. De verhalen van de Friese arbeiders staan centraal in hun teksten, maar ook als je het niet verstaat is er genoeg lol te beleven aan hun feestelijke shows vol rock, country, punk en rockabilly muziek.

En laten we eerlijk wezen: als je de Groninger klassieker Hoornse Plas van Rooie Rinus en Pe Daalemmer nieuw leven in weet te blazen, dan ben je zonder meer welkom in het Groningse! “Dat gejammer an mien kop, nee geef mie dan moar De Hûnekop!”

De support komt deze avond van The Hammeroidz en Sjoerd ensa. The Hammeroidz raakten Geïnspireerd door bands als Batmobile, Krewmen, Motörhead en The Meteors. Zo spelen The Hammeroidz rock & roll zoals zij vinden dat het zou moeten. Op geheel eigen wijze provoceren deze jongens zich een weg door een set vol agressie, vunzigheden en geestesziektes. Hard, snel, gemeen, ietwat verknipt en ronduit smerig. Een betere omschrijving is er niet.

Sjoerd ensa is een volledig Friestalige band met geheel eigen werk. Ontstaan vanuit een solo-project van Sjoerd Steegstra, is het project inmiddels uitgegroeid tot een volledige band met een vaste bezetting. De band bezingt all thema’s van het leven: Van de dood, de liefde, tot het Heitelân waar zij zo trots op zijn.