Daniel Docherty - Simplon

Daniel Docherty

+ Kaya

Vr 10 Mei 2024
Waar: Grote zaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:15 uur Ticket: €15,- Genre: Folk / Pop
Koop tickets
Links

Veel geweldige singer-songwriters beginnen als straatmuzikant. Multitalent Daniel Docherty uit Glasgow is daar één van. Nu heeft hij zijn strepen ruimschoots verdiend, en heeft hij vele concert- en theaterzalen al verbaasd met zijn prachtige Schotse tongval, geweldige teksten en waanzinnige gitaarspel.

Docherty haalt zijn invloed uit muzikanten als John Martyn en Tommy Emmanuel. Nadat hij werd ontdekt tijdens Eurosonic in 2016 en zijn debuut-EP Holy Fire uitbracht, nam Docherty’s carrière een vlucht. Zijn adembenemende gitaarstijl doet denken aan die van de Amerikaanse gitarist Andy McKee. Met zijn ervaring als straatmuzikant, wist hij ook zalen als Paradiso en Carré moeiteloos in te pakken. Dat bracht hem ook terug naar Groningen in 2018, waar hij De Oosterpoort overdonderde.

Met zijn nieuwste single ‘Just Say Aye’ (in samenwerking met Nederlands talent néomí) en meer nieuw werk in aantocht, begint een nieuw hoofdstuk voor de singer-songwriter. Een hoofdstuk waarin hij zijn onwijze talent weer opnieuw zal demonstreren. Dat nieuwe werk brengt hem na vijf jaar terug naar Groningen, en wel naar Simplon!

Support is er van Kaya. Kaya is een artiest gebaseerd op de woorden en klanken van Juyane Kaya. In verschillende muzikale samenstellingen, creëert Kaya een bitterzoete oceaan aan songs over depressie, liefde, ego, familie en religie.