Cymbaline + huny + Expo - Simplon

Simplon UP
Cymbaline + huny + Expo

Do 23 Mei 2024
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Genre: Pop
Koop tickets
Links

Deze editie van UP wordt buitengewoon, wonderbaarlijk en extra speciaal.

De vloer van het Simplon UP podium leent zich niet alleen voor muziek dit keer, maar ook voor een korte theaterperformance van de Card Bored Kids: twee kinderen, één fort en lawaaiierige attributen. Ook in het café is deze avond een kunstexpositie en -markt van verschillende studenten van Minerva. 

Qua muziek zal huny langskomen, ook bekend als Luz Mercedes, die je uitnodigt om mee te gaan op diens fijngevoelige reis van vervagende werkelijkheid en verbeelding. Experimentele geluidskunst met een mix van etherische zang en synthetische texturen verkennen kwetsbaarheid door te raken aan thema’s uit de kindertijd, het sublieme, trauma en veerkracht. Live visuals worden verzorgd door Nongalant.

Cymbaline is een duo uit Utrecht dat muziek maakt met analoge synthesizers, oude krakende drumcomputers en lo-fi vocalen. Met een voorliefde voor de underground uit de jaren ’70 weten ze een geluid neer te zetten dat doet denken aan Britse new wave en Duitse krautrock. Kortom: duister en recalcitrant, maar vooral ook melancholisch.

Je wil deze extravaganza niet missen, dus zet de UP van 23 mei extra groot in je agenda dit keer!