The Cosmic Carnival - Simplon

The Cosmic Carnival

+ Vikings In Tibet

Vr 20 November 2015
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:15 uur Ticket: €10,- Deur: €11,- Genre: Pop / Folk
Koop tickets
Links

De Rotterdamse band The Cosmic Carnival maakt naar eigen zeggen een mix van indie-folk, gospel-rock & reggae-pop. Deze kleurrijke en diverse identiteit van het gezelschap werd onlangs onderstreept door het uitbrengen van een dubbel live-album, waarvoor twee totaal verschillende shows zijn opgenomen.

Eind 2009 won The Cosmic Carnival de Grote Prijs van Nederland en tourde een slag in de rondte tijdens de Popronde en in vele huiskamers. Het bleef niet alleen bij Nederland, ook New York, Casablanca en het Giekse Samos maakte kennis met de muziek van het gezelschap. In 2014 verscheen het album ‘Mon Cher Amour’ en single ‘Unicorn’ kreeg veel airplay op radiozender 3FM. In hetzelfde jaar werd de band ook zevende bij de finale van The Global Battle Of The Bands in Chiang Mai, Thailand. Na vele buitenlandse avonturen wordt Nederland natuurlijk niet vergeten. Een paar maanden geleden gaf The Cosmic Carnival nog een succesvolle show tijdens het bevrijdingsfestival in Groningen, nu keren ze dit najaar terug voor een show in onze bovenzaal.

Support komt van de Groningse band Vikings in Tibet. Geïnspireerd door artiesten als Sigur Rós en Radiohead maken de vier heren muziek om bij weg te dromen. Met sfeervolle gitaren, harmonische zang en zelfgemaakte sounds wordt een bijzonder geluid neergezet. Deze avond gaat de band voor een intieme setting met een akoestisch optreden.