Comedy Night - Simplon

Comedy Night

Kees van Amstel + Kristel Zweers & more

Wo 17 Oktober 2018
Waar: Grote zaal Open: 19:45 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €12,50 Deur: €12,50 Genre: Comedy
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
uitverkocht
Links

We gaan beginnen aan het derde seizoen met comedy nights in Simplon! Op een Comedytunes Comedy Night zie je altijd drie van de beste comedians van Nederland en een MC die de avond aan elkaar praat. De comedians vertellen in hoog tempo de meest absurde en hilarische verhalen! Deze keer bestaat de line-up uit Kees van Amstel, Kristel Zweers, Jurg van Ginkel en Wouter Meijs.

Kees van Amstel
Op je zevenendertigste debuteren: als profvoetballer moet je het niet proberen. Maar in 2002 bewees Kees van Amstel dat in de wondere wereld der comedy veel mogelijk is. Geïnspireerd door wat hij heeft gezien in The Comedy Store in London, nam hij dat jaar zelf de microfoon ter hand en werd hij tot zijn eigen stomme verbazing aangenomen bij Comedytrain. Bij Comedytrain ontpopte Kees zich al snel tot een vaste kracht die zich moeiteloos staande kan houden tussen al het jonge geweld om hem heen. Met herkenbare verhalen uit het leven gegrepen en vlijmscherpe grappen verrast deze gedecideerd ogende licht cynische ex-leraar het publiek keer op keer. Kees is een headliner die je niet mag missen!

Kristel Zweers
Kristel Zweers is een van de eerste comediennes van Nederland en ze heeft dus een hele hoop ervaring. Met haar theaterprogramma’s is ze bij alle theaters in Nederland langs geweest. Ze heeft zelfs nog in het begin van haar carrière meegespeeld met de Lama’s. De afgelopen jaren was het rondom Kristel tamelijk rustig. Zo trad ze voornamelijk op in het buitenland. Gelukkig is ze vanavond weer in Nederland om ons mee te nemen naar haar brede kijk op de wereld. De humor van Kristel is hard, soms confronterend, maar uiteindelijk aait ze je zachtjes over je bol en zet je met beide benen op de grond. 

Jurg van Ginkel (vervanger Wouter Monden)
Jurg van Ginkel is een van de beste grappenschrijvers van Nederland, iets dat hij bewees met zijn bijdrage in het schrijversteam van The Roast of Gordon op Comedy Central. Een show van deze comedian zit vol cynische grappen waarin hij zichzelf en het publiek niet ontziet. Vanwege het feit dat hij zowel in het Nederlands als Engels vliegensvlug improviseert, is hij een veelgevraagde Master of Ceremonies. Daarnaast presenteerde hij twee jaar lang (2016-2018)  het tv-programma De Kwestie op RTV Utrecht waarin hij op eigen wijze de achtergronden van het nieuws onderzocht.

Wouter Meijs
Opgegroeid op Terschelling en na 867 rondjes om het eiland te hebben gefietst besloot Wouter om het vaste land op te zoeken. Eenmaal op het vaste land begon hij zijn carrière als professioneel wielrenner, op een dag kneep hij echter in de remmen en besloot hij om aan comedy te doen. Jarenlang was Wouter een graag geziene gast in het Comedycafé en de Comedytrian in Amsterdam. Toch begon de hunkering naar een eiland weer te kriebelen en besloot Wouter te verhuizen naar Engeland. Hij is nu eindelijk terug en op deze avond te zien in Groningen. Wellicht komt hij met de fiets, dus laten we hopen dat hij wind mee heeft! Wouter zijn humor is droog, droog en droog.

Extra informatie:
Beperkt aantal stoelen beschikbaar, wees hiervoor op tijd aanwezig.
Kortingsticket voor studenten alleen verkrijgbaar in de voorverkoop en op vertoon van studentenpas aan de deur.