Clash of Classics - Simplon

Clash of Classics

Lisa Ploeger & more

Vr 26 Januari 2024
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €7,50 Genre: Pop / Classical Music
Koop tickets

De tweede editie van Clash of Classics belooft opnieuw een unieke ervaring te worden, waar klassieke muziek op verrassende wijze wordt samengebracht met verschillende muziekstijlen. Dit keer wordt het podium gevuld met de getalenteerde studenten van het Prins Claus Conservatorium in Groningen, zij zullen de zangeres aanvullen met hun prachtige strijkinstrumenten.

De zangeres die dit jaar komt optreden in de tweede editie van Clash of Classics is Lisa Ploeger! Lisa Ploeger is geboren in Gieten, Drenthe, in 2001. Haar hele leven speelt muziek al een belangrijke rol. Rauwe countrypop en verhalen diep uit het hart. Dat is waar de muziek van Lisa Ploeger om draait. De Drentse muzikante speelde met haar rootsy muziek al op het Bevrijdingsfestival Drenthe, Eurosonic Noorderslag en in Paradiso. Daarnaast tourde ze in 2022 mee met de Popronde als één van de meest geboekte acts en stond ze in voorprogramma’s van Tim Knol en het Noord-Nederlands Orkest. In het najaar van 2022 bracht ze haar debuut EP Dear Diary uit, een EP die haar meest persoonlijke liedjes in één heeft gebundeld. Het neemt je op een reis door haar leven, startend bij het opgroeien als klein meisje in een muzikaal gezin tot aan de struggles van de coronacrisis, het verlaten van toxische mensen en het vinden van liefde. Al met al dus de perfecte zangeres voor deze speciale avond.

Clash of Classics blijft daarmee een dynamisch evenement dat de artistieke grenzen opzoekt en de diversiteit van muziek viert. Deze tweede editie, met zijn exclusieve focus op strijkinstrumenten en de betoverende stem van Lisa Ploeger, belooft een onvergetelijke avond vol muzikale ontdekkingen te worden.