CIEL + A Fugitive - Simplon

CIEL + A Fugitive

Simplon UP

Do 6 Juli 2017
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:30 uur Deur: €3,- Genre: Indie / Rock
Links

CIEL
CIEL is het soloproject van Michelle Hindriks, die als gitarist en synthspeler ook te horen is in de band Sväva. Leeuwarden mocht al even wegdommelen bij de dromerige melodieën van CIEL tijdens haar optreden in Asteriks, en nu is Groningen aan de beurt. Haar elektronische dreampop/shoegaze met sfeervolle drums en warme synthgeluiden doet denken aan de muziek van Blonde Redhead en Fever Ray. Hier kun je helemaal in opgaan.

A Fugitive
A Fugitive combineert invloeden uit trip-hop, ambient, post-rock en neo-R&B met intense vocalen en laat drumcomputers, zware galmende drums en ambient synths en gitaren samenkomen in verhalen over het overgeven aan het lot. In het experiment vindt Rosan Rozema een donker geluid, dat ze met ingewikkelde composities geconcentreerd in elkaar weeft. Afgelopen april verscheen haar debuut-EP, Coincidence, die ze opnam in Londen met producer Chris Hamilton (bekend van Torres ‘Sprinter’ en Kite Base’s ‘Dadum’) en uitbracht als cassette op Tartarus Records.

Helaas heeft DJHAGY door omstandigheden het optreden moeten annuleren. A Fugitive neemt hun plaats in. Mooie line up voor vanavond dus!