Christof van der Ven - Simplon

Christof van der Ven

+ Bennie Curnow

Vr 26 Oktober 2018
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €11,- Deur: €11,- Genre: Singer / Songwriter
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

Het verhaal van Christof van der Ven is alles behalve doorsnee te noemen. Als vroege twintiger verliet hij het Brabantse plaatje Handel en vertrok naar Ierland met de droom full time muzikant te worden. Hij begon in kleine pubs en tourde niet veel later mee als supportact van grote acts als The Staves, The Boxer Rebellion en Bear’s Den. Twee jaar geleden werd hij zelfs gevraagd als gastmuzikant van Bear’s Den, waarmee hij op grote festivals stond als Glastonbury, Rock Werchter en Pinkpop.

In tussentijd is Christof van der Ven actief gebleven met zijn solowerk, na twee EP’s verscheen in april 2018 zijn debuutalbum ‘Empty Handed’. De Volkskrant gaf het album vier sterren en schreef: “Hij klinkt soms groots (Empty Handed), houdt het elders mooi kaal (Killed This Stone-Dead), maar altijd met het melodieuze vernuft van Damien Jurado of Bon Iver: hij is hoorbaar bewonderaar van beiden.” Hoog tijd dus om deze indie-folk songs live te horen in Simplon!

De avond wordt geopend door Bennie Curnow, singer-songwriter en tevens tourmanager van Christof van der Ven. Na jaren van achter de schermen werken betrad de 26-jarige zanger onlangs het podium en werkt hij momenteel aan zijn eerste EP. Verwacht intieme folk nummers, geïnspireerd door o.a. Ted Lucas en Randy Newman.