CHEW - Simplon

CHEW

+ Rosa Canina

Za 22 April 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €13,50 Genre: Electronic / Rock
Koop tickets
Links

Het Amerikaanse CHEW maakt psychedelische elektronica/postrock. Het trio combineert op samples gebaseerde analoge leads en dissonante, psychedelic gitaar met gearticuleerd en monsterlijk zwaar ritmesectiewerk. In de hoek van Battles, maar dan gruiziger. Wat in eerste instantie een vreemde mengelmoes van stijlen lijkt, trekt je al snel naar binnen en dompelt je onder in een gecontroleerde, sonische chaos.

Brett Reagan en Sarah “Snare-Uh” Wilson vormden de band in 2016. De twee uit Atlanta, Georgia speelden al samen in een ander muziekcollectief. Al snel kregen ze een connectie door hun gedeelde muzieksmaak en een gedeelde drive om te touren. En die drive, die kwam al snel tot uiting in de hoeveelheid shows die hun nieuwe band, samen met Yung Jamie Austin, zou afvinken. Met maar vier nummers op zak nam de band elke gig aan die ze naar zich toegeworpen kreeg. Na een aantal EPs dook de band de studio in om dit jaar met hun debuutplaat naar buiten te treden: Horses. Het album voelt als een duik recht een koortsdroom in, een warm zwembad met elementen van psych, breakbeat, prog, elektronica en meer.

Met een doe-het-zelf-mentaliteit en een indrukwekkende historie aan gigs, onderscheidt Chew zich door zijn ongefilterde optredens op het podium. Puur instrumentaal, neemt de muziek het publiek mee op een psychedelische rit. Zet je dus schrap voor een hypnotische ervaring in onze bovenzaal!

Support is er van Rosa Canina, een Amsterdams instrumentaal postrocktrio die invloeden uit psychedelische rock, vroege industrial en prog combineren. Zijn EP Am I An Amaryllis? uit 2022 balanceert dystopische baslijnen, beklijvende atmosferen, ruimtelijke gitaren en stuwende percussie.