The Check 1-2 + Feral Tides - Simplon

The Check 1-2 + Feral Tides

Simplon UP

Do 13 Oktober 2016
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:30 uur Deur: €3,- Genre: Rock
Links

Menig muziekfanaat zal de jaren zestig en zeventig tot een gouden tijdperk voor muziek benoemen. Met jonge bands die anno 2016 nog steeds inspiratie halen uit helden als Pink Floyd en Cream is de nostalgie dan ook voelbaar. En terecht.

Zo heeft het Amsterdamse The Check 1-2 al heel wat uren en podia op hun naam staan nadat er met de vorige band,The Skidmarks, ook al flink gespeeld was in heel Europa. De sound was dan ook al weer snel gevonden en door de americana invloeden krijgt hun 60s garagepop een lekker eigen geluid. Een set vol aanstekelijke uptempo rocknummers waarbij je één ding zeker weet en dat is dat je niet kan stil zitten!

Een fascinatie voor de muziek uit de 60s en 70s maar dan met nieuwerwetse invloeden van bands zoals DeWolff. De jongens van Feral Tides zetten een sound neer die klinkt alsof Tame Impala en The Doors elkaar helemaal hebben gevonden na een veel te gekke nacht in de kroeg. Inclusief scheurend rock orgel, saxofoon en slicke gitaarlicks wist de psychedelische bluesrock formatie al een plek in de finale van De Kleine Prijs van Friesland te bemachtigen en zullen ze ook tijdens Simplon UP zich van hun beste kant laten zien.