Celine Cairo - Simplon

Celine Cairo

+ Woolf

Za 4 Maart 2017
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €9,- Deur: €10,- Genre: Pop
Koop tickets
Links

Na twee succesvolle EP’s is het tijd voor het echte werk, Celine Cairo is klaar voor de volgende stap en bracht recent haar debuutalbum ‘Free Fall’ uit. Na een break, waarin ze Amsterdam eventjes achter zich liet, ging ze op zoek naar nieuwe inspiratie, nieuwe invloeden en vooral een nieuwe body om haar muziek nog beter vorm te kunnen geven. Dit resulteerde in betoverende popsongs met veel melancholische en elektronische elementen.

Eerder werkte Celine Cairo al samen met Fink, werd Radio 2 Talent en deed het voorprogramma van o.a. Asgeír, Dotan en Alex Vargas. In 2014 was ze gast bij De Wereld Draait Door en wij hopen allen dat zij met haar nieuwe album nogmaals te gast mag komen bij de VARA. Voor het debuutalbum reisde de zangeres af naar New York en Los Angeles, waar zij in zes weken tijd haar nieuwe werk op heeft genomen. Na een tijd in de studio verscheen de ware liefdesbaby in de vorm van een vers debuutalbum. ‘Free Fall’ gaat over haar zucht naar vrijheid, hoe je over te geven en hoe los te durven laten. In het voorjaar van 2017 is de zangeres te vinden op Eurosonic Noorderslag, waarna ze in maart met haar albumtour in Simplon zal neerstrijken.

Bij een deel van haar tour wordt Celine Cairo vergezeld door de splinternieuwe band Woolf, zo ook bij de aankomende show in Simplon. De band bestaat uit drie dames en hun muziek doet denken aan een soort jazzy folk-pop. Na een intensieve periode van schrijven en repeteren stond Woolf eind 2016 voor het eerst op het podium en nu staan bij ons in Simplon als support van Celine Cairo. Hun songs zijn oprecht en fijn om naar te luisteren, dus bereid je voor op een heerlijke opening van de avond.