Causes - Simplon

3FM presents:
Causes

+ Rachèl Louise

Vr 1 April 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €14,- Deur: €15,- Genre: Pop
uitverkocht
Links

Het is het afgelopen jaar hard gegaan met de band Causes. Debuutsingle ‘Teach Me How To Dance With You’ was een regelrechte hit en bracht de band veel airplay op de radio, meerdere TV optredens, een show op Pinkpop en we zagen ze in dit vroege stadium ook al in Simplon. Dit alles met slechts één uitgebracht nummer.

De Britse frontman Rupert Blackman kwam jaren geleden naar Nederland voor de liefde, maar bleef hier voor de muziek. Hij werd ontdekt toen hij als straatmuzikant in Utrecht speelde en in 2013 bracht hij zijn soloalbum ‘The Lights Of Home’ uit. Toen hij aan zijn tweede album begon te werken, werd het steeds duidelijker dat de band een grote rol speelde in het vormen van de nummers. Dit was de succesvolle start van de band Causes. Niet alleen ‘Teach Me How To Dance With You’ was een hit, ook ‘Walk On Water’ haalde goud en ‘To The River’ is hard op weg. Begin februari komt het langverwachte debuutalbum ‘Under Bridges That You Built For Me’ uit en gaat Causes het grote avontuur aan!

De half Nederlandse, half Amerikaanse singer-songwriter Rachèl Louise gaat als supportact met Causes mee op tour. Met haar debuut EP ‘Living In Holland’ raakte de carrière van de zangeres in een stroomversnelling en verzorgde ze het voorprogramma van o.a. James Morrison en Dotan. Haar nieuwe studioalbum staat dit jaar op de planning.