Carina Nebula + Lowland Kid - Simplon

Carina Nebula + Lowland Kid

Simplon UP

Do 21 Juni 2018
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:30 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Pop / Indie rock
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

Ditmaal bij UP: een on-alledaagse gast die ons komt verrijken met zijn podiumkunsten. De spreekwoordelijke nazaat van de Herman Brood Academie staat garant voor een intense muzikale ervaring. Carina Nebula, wat ooit begon als een solo project van de 21-jarige Kike Zwagerman begint inmiddels serieuzere vormen aan te nemen. Kike is zelf verantwoordelijk voor het schrijven van alle songs en schroomt niet om jullie een kijkje in zijn intergalactische, ruimtelijke indie-synth wereld te geven. Psychedelische, meeslepende stukken die hand in hand gaan met de moderne semi-elektronische sfeer die Carina Nebula zo sterk weet neer zetten.

Tracks zoals ‘Wormholes’ en ‘Mothership’ schetsen een beeld van waaruit Carina Nebula lekker functioneert. De sfeer die gezet is laat zich kennen in de oneindigheid van het universum en weet zo de aansluiting te vinden met de Carinanevel, dat trouwens 2 van de zwaarste én helderste sterren uit ons sterrenstelsel bevatten. Waan je in het heelal en laat je meedragen op de sterrennevel met Carina Nebula bij UP op donderdag 21 juni.

“Indie rock om vies bij te kijken” zo beschrijft de band Lowland Kid hun muziek. Energieke gitaarriffs zijn samen met bas en drums de basis voor diepzinnige teksten. Ze hebben dus fijne songs waarbij je ook nadenken over diepere betekenissen.

Lowland Kid is sinds 2015 op weg naar de top. Ze waren onder andere te zien bij het bevrijdingsfestival Leeuwarden, POPgroningen, Friesland Pop en waren te beluisteren bij Radio Noord, Omrop Fryslan en bij Radio 2.  Hun eerste single ‘India’ is dit jaar uitgebracht en zeker een aanrader om hieronder even te luisteren. De band heeft een eigenzinnige en volwassen sound wat je live zeker moet meemaken. Kom dus lekker vies kijken!