Call It Off - Simplon

Call It Off

+ Half Cab

Vr 10 Mei 2024
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €13,50 Genre: Pop Punk / Rock
Koop tickets
Links

Call It Off is terug! De Nederlandse pop-punk band maakte zijn debuut in 2013 en wordt vergeleken met bands als Green Day en Blink-182. De band verkreeg al snel populariteit met als resultaat meerdere uitverkochte shows tijdens hun headline tours, festival optredens op grote festivals, openen voor bands als New Found Glory en Panic! At The Disco en hun veelgeprezen, door Sony Music uitgebrachte, volledige album Abandoned, dat een hitnotering behaalde (met als resultaat de Top 40-single ‘Scream Your Heart Out’) en een uitverkiezing tot 3fm Serious talent wat zelfs resulteerde in een award nominatie. Daarnaast tourde de band meerdere malen door Europa en tourden ze zelfs door Azië. 

Na een aangekondigde pauze in 2020 keerde de band in 2022 terug uit hun winterslaap om een uitgestelde afscheidsshow te spelen voor een volle Dynamo Eindhoven. Echter, zoals altijd doet de band dingen op hun eigen manier en gaan ze tegen de stroom in. Oorspronkelijke bandleden Sergei en Maurice besloten een nieuw leven in de band te blazen en hun muzikale reis voort te zetten als Call It Off. Met de zegen van vertrekkende leden Lesley en Adrian, grepen Sergei en Maurice de kans om nieuwe enthousiaste leden aan de band toe te voegen die dezelfde passie delen en Call It Off van een nieuwe energie voorzien. Met hun drive en talent brengen Timmy en Gio een nieuwe frisse energie met zich mee, en laten Call It Off het kenmerkende pop punk geluid weer vormen.

De vierkoppige band dook onlangs samen de studio in om zichzelf opnieuw uit te vinden en de gloednieuwe single ‘letting go op te nemen. Deze wordt uitgebracht op 9 maart en is slechts het begin van een nieuwe reis.

Support is er van Half Cab. Half Cab is een jonge rockband uit Den Haag. Met de energie van punk en de aanstekelijkheid van pop, ze verwoesten elke stad die ze bezoeken, zelfs degene die ze bezoeken niet doen. Met roots in punk en hardcore wilden de jongens wel iets anders proberen en daarin hun ondergrondse ethiek meenemen.