BRUUT! - Simplon

BRUUT!

Zo 19 Februari 2017
Waar: Kleine zaal Open: 15:00 - 18:00 uur Aanvang: 16:00 uur Ticket: €11,- Deur: €12,- Genre: Jazz
Koop tickets
Links

Dankzij een heerlijk misverstand werd de band BRUUT! geboren. Onder de verkeerde intentie beklom het viertal het podium, bleek het een aardig potje jazz te kunnen fabriceren en de rest is geschiedenis. De muzikale richting werd niet door de band zelf maar door de verkeerde aankondiging bepaald, en sindsdien is het kwartet niet meer weg te denken als men de woorden ‘jazz’, ‘hip’ en ‘dansbaarheid’ in de mond neemt.

Met een drukke tijd achter de rug, waarbij de heren vanaf Japan tot Zuid-Afrika de kans kregen hun zegje, of eerder gezegd hun riedeltje, te doen werd het tijd voor serieuzere zaken. In 2012 verscheen hun debuutalbum ‘BRUUT!’ en dit deed menig jazzliefhebber een dansje van vreugde maken. In het jaar hierop volge het tweede album ‘FIRE’ en in 2015 bevestigde de band nogmaals tot een van de meest cretaieve en vernieuwende jazzband van dit moment te zijn door de komst van hun derde album ‘Mad Pack’.

Onlangs is BRUUT! verkozen tot ‘Best Geklede Band 2016’ en kondigde de band de release aan van het nieuwe album ‘Superjazz’, dat in februari gaat verschijnen. Op een zondagmiddag in deze maand staan de heren bij ons in Simplon, dus mocht je net terug zijn van de schoonfamilie of de hond net te hebben uitgelaten in het Roege Bos, kom dan gezellig langs om je weekend eens fatsoenlijk in stijl af te sluiten hier bij dit dynamische jazzkwartet!