Broken Brass Ensemble - Simplon

Broken Brass Ensemble

+ Pushin Wood Soundsystem + Planet Monkey

Vr 15 April 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €11,- Deur: €12,- Genre: brass / funk
Koop tickets
Links

Blazers, heel veel blazers! De injectie die Broken Brass Ensemble aan de New Orleans marching band-sound geeft, is onweerstaanbaar. De achtkoppige band mixt de traditionele New Orleans-brass met hiphop-, funk-, jazz- en balkan-invloeden en maakte met die eclectische sound de afgelopen jaren hard furore. Overal waar het gezelschap neerstrijkt is het feest! 

Drie jaar geleden waren ze daar opeens, viral over het internet met hun eigen versie van ‘Trift Shop’, de hit van Macklemore & Ryan Lewis. In 2015 kwam het debuutalbum ‘Brasshopper’ uit, waarmee de band iedere zaal en ieder festival op zijn kop zette. Dit voorjaar komen er remixes uit van het debuutalbum, waar onder andere Mr. Scruff, Cairo Liberation Front en Pushin Wood Soundsystem een bijdrage aan leveren. Om dit te vieren gaat Broken Brass Ensemble enkele clubshows doen dit voorjaar en daarmee brengen ze dit fantastische feest ook naar Simplon.

Deze avond wordt verder aangevuld door Pushin Wood Soundsystem, bekend van o.a. Bambeats Records en de LOFT feesten in Vera. Support komt van de Groningse band Planet Monkey.