Borokov Borokov - Simplon

Borokov Borokov

Vr 10 November 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €14,50 Genre: Synthpop
Koop tickets
Links

Fans van De Witte Kunst, Huub Prins en Vlaamse elektronica als Charlotte Adigéry en Soulwax opgelet: Borokov Borokov kan zo maar je nieuwste favoriete ontdekking zijn. Het Vlaamse duo maakt “een eclectische mix van hi-NRG, krauttrock met dubbele ‘t’, bovenfreudiaanse elektrapunk, acid house met verjaardagsthema, no no wave, een polyfone paniekaanval, of meertalige klaagzang”.

Borokov Borokov ontstond uit een Antwerpse vriendengroep die tussen 2018 en 2022 meerdere platen uitbracht (waaronder De Verkeerde Fout) en samenwerkte met artiesten als De Witte Kunst, Huub Prins, Charlotte Adigéry en meer. Ze tourden jarenlang als trio, waarbij het afgelopen jaar nog hoge ogen gooide op het Groningse Hybrid Festival en Wildeburg. Het maakt zich nu klaar om terug te keren naar Groningen om haar nieuwste album te vieren!

De twee besloten afgelopen jaar om verder te gaan als duo, toen bandlid Arne Omloop stopte met de band. En met die verandering vindt er ook een verandering in plaats in taal: waar ze voorheen in het Nederlands zongen, is de voertaal op de aankomende plaat POTATATO Engels. De sound is nog even dansbaar als voorheen, met nog steeds de absurdistische teksten die je van het duo gewend bent. Verwacht live een energieke show in onze Bovenzaal waarbij je niet anders kán dan dansen.