Boo Seeka + Jack And The Weatherman - Simplon

Boo Seeka + Jack And The Weatherman

Do 19 Mei 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:15 uur Ticket: €9,- Deur: €10,- Genre: Indie / Pop
Koop tickets
Links

Deze avond presenteren we een dubbelconcert van Boo Seeka uit Australiƫ en de Nederlandse jongens van Jack and the Weatherman. Beide bands zijn een duo en allebei gaan ze met hun muziek voor het feel good gevoel. Dat wordt een zomerse avond in mei!

Boo Seeka
In thuisland AustraliĆ« is de gloednieuwe band BOO SEEKA inmiddels niet meer weg te denken van de radio. Het folk/soul/dreamtronica project rondom singer-songwriter Ben Gumbleton scoorde daar een enorme hit op het Australische Triple J Radio met de debuutsingle ‘Kingdom Leader’. Ook in andere landen sloeg de single aan en het is nog maar een kwestie van tijd voordat we in Nederland gaan volgen. Met hun dromerige electronische muziek met hiphop en soul invloeden stond het duo voorheen al op het toonaangevende festival London Calling. Dit najaar komt het langverwachte debuutalbum uit, maar daarvoor kun je ze eerst nog als vroege vogel in Simplon aanschouwen. 

Jack And The Weatherman 
Het akoestische duo Jack and the Weatherman uit Haarlem belicht met hun muziek de zonnige kant van het leven. Door het gebruik van gitaren, ukulele, additionele percussie als accordeon koffer, zelfgemaakte shakers, een prullenbak en tamboerijnen, weten Berry Krikken (Jack) en Sebastiaan Weerman (The Weatherman) een intieme sound met akoestische zomer vibes neer te zetten. Na de release van de eerste EP in 2014 verkoos radiozender 3FM het duo gelijk tot Serious Talent. Single ‘Free’ heeft meer dan 4 miljoen plays wereldwijd op Spotify en er waren naast shows in Nederland ook tours door Engeland, Duitsland en Frankrijk. Eind maart komt alweer hun derde EP uit en kunnen we nu al niet wachten om deze nieuwe nummers live te horen.