The Bohicas - Simplon

The Bohicas

+ The Anti-D's

Wo 28 Oktober 2015
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 22:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €12,- Deur: €13,- Genre: Rock
Koop tickets
Links

De jonge Britten van The Bohicas wisten zich al snel in de kijker te spelen met hun rauwe, strakke gitaarpartijen en vooral catchy melodieën. Rock ’n roll van de bovenste plank, met kekke leren jasjes op het podium. In Engeland staan ze daar gelijk voor in de rij en met debuutsingles ‘Swarm’ en ‘XXX’ werd de band al gauw uitgeroepen tot de nieuwe grote belofte. 

Zo snel als dat het allemaal kan gaan, worden er ook meteen vergelijkingen gemaakt. Nu is vergeleken worden met de Arctic Monkeys natuurlijk geen straf en tekende het viertal bij dezelfde platenmaatschappij Domino Records. Ook in Nederland bleven The Bohicas niet onopgemerkt. Met slechts een EP op zak debuteerden de Britten in 2014 al op Down The Rabbit Hole en ontvingen ze lovende recensies over hun optreden tijdens het London Calling festival.

Kort geleden presenteerde de band het debuutalbum ‘The Making Of’ tijdens Lowlands. Een album dat vol staat met een flinke portie opwindende rock ’n roll en nummers die stuk voor stuk goed in het gehoor liggen. Dat voorspelt alvast een energieke show, waar ongetwijfeld veel gezweet gaat worden!

Support komt van The Anti-D’s, een indie-punk band uit Groningen, opgericht in begin 2013. Geïnspireerd door de ‘pre-Madchester’ scene, wordt menig nummer gekenmerkt door stevige gitaren, sterk geaccentueerde drumpartijen en pakkende melodieën. Live wordt er vol overgave gespeeld en zorgt de band dan ook absoluut voor een flinke bak energie.