Bob Vylan - Simplon

Bob Vylan

Do 26 Oktober 2023
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €18,- Genre: Grime / Punk
Koop tickets
Links

Bob Vylan is uniek. Het hiphop-punkduo uit Londen bestaat uit vocalist Bobby en drummer Bobbie. De een is een vitaal en centraal mondstuk, de ander een ritmemaker en bewaker, een leider van het publiek, een meester van de kalmte. Met hun unieke combi van grime en punkrock is dit duo een veelbelovende crossover-punkband te noemen.

Het duo ontstond in 2017 en speelde twee weken later hun eerste show. Al gauw volgde de eerste releases op hun eigen label, Ghost Theatre. In 2022 kwam het album Bob Vylan Presents The Price Of Life uit, wat hoog scoorde in de UK charts en de prijs van Kerrang’s ‘Beste album van 2022’ won. De teksten van het duo gaan over sociale en politieke kwesties zoals racisme, politiegeweld, ongelijke inkomensverdeling, enzovoort. Live kanaliseert de band die actuele kwesties naar knallende liveshows.

Het leukste van alles? De band gaf tijdens een show op het festival Down the Rabbit Hole al aan dat Groningen hun favoriete stad is, en ze er maar al te graag naartoe zouden verhuizen. Dat wordt dus een show waarin ze volop gaan knallen!