Bob Uit Zuid - Simplon

Bob Uit Zuid

+ Parker Fans

Vr 5 April 2024
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €11,- Genre: Hiphop
uitverkocht
Links

Gitaren, synths, drums en teksten over karpervissen, schrijvers, een eigen fabriek in het Ruhrgebied en Café de Bok, daarover zingt Bob Dijkshoorn alias Bob uit Zuid graag. Zijn muziek van de Amsterdammer valt te omschrijven als oldschool hiphop met Nederlandse teksten. En de backing tracks, die komen niet uit een computer, maar zijn live.

Bekend vergaarde Bob uit Zuid via in 2020 een featuring op een compilatie van Burning Fik (label van Faberyayo en Abel van Hang Youth), DE FIK. Zijn tongval is onmiskenbaar Amsterdams, vandaar ook de toepasselijke naam. Bob schrijft dan ook graag over hetgeen wat hem opvalt in zijn stadsdeel. Samen met singer-songwriter Tim Knol zette hij die teksten om in muziek met de toon van oldschool hiphopacts als de Beastie Boys. Het resultaat is hiphop die de clichés graag vermijdt.

Met zijn nieuwste nummers ‘Volvo’ en ‘Applaus’ is Bob hard om zijn tweede album te releasen, getiteld Heilig. Het resultaat van die nieuwe nummers hoor je in Simplon aankomend voorjaar, waar hij zal verschijnen met zijn liveband. Dat wil je niet missen!

Support is er van Parker Fans. Parker Fans is een indie boogie trio, gemaakt voor de latere slots in plakkerigere clubs. Frontman Kick Kluiving legt aanstellerig zijn ingewikkelde urban mini-drama’s (en komedies) over een
eenvoudige basis van drumsamples, basgitaar en synthesizers.