BLK JKS - Simplon

BLK JKS

Wo 15 Juni 2022
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €16,- Genre: Rock
Koop tickets
Links

Na het wereldwijde succes van hun album ‘After Robots’ in 2009 en daarna een decennium stilte, zijn ze terug van weggeweest. De rock’n’roll legendes van BLK JKS laten eindelijk weer van zich horen en komen op 15 juni naar Simplon! 

Rond het einde van de jaren ’00 was dit Zuid-Afrikaanse rockkwartet een lieveling in de undergroundscene. Ze werden door Diplo in Zuid-Afrika ontdekt en niet alleen ontmoetten zij iedereen van The Mars Volta tot aan TV On The Radio, maar werden ze daar ook nog eens mee vergeleken. In 2010 hebben ze samen opgetreden met Alicia Keys, jamden met The Roots, gingen op de foto met Pharrell Williams en hingen rond met Lou Reed op het SXSW festival in Texas.

Met op hun eerste album een mix van Afrikaanse funkrock, jazz, folk, soul en alles wat daartussen zit, richt hun nieuwe album ‘Abantu / Before Humans’ (2021) zich op felle retro-futuristische afropunk. Met deze sound zijn ze in hetzelfde jaar dan ook verkozen tot een van de 50 meest belangrijke rockbands in de wereld op dit moment. Een must-see in onze bovenzaal!