Blanko - Simplon

Blanko

+ HAITZE

Vr 18 November 2022
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €15,- Genre: Indie / Rock
Koop tickets
Links

Van het begin tot het einde maakt Blanko zijn eigen muziek. Hierin verwerkt deze songwriter, producer en multi-instrumentalist de invloeden van indie, indierock en alternatieve rock. Hij gebruikt ter ondersteuning om de emotie in zijn muziek te brengen de tijdloze klankelementen van gruizige rockgitaren, dwingende beats en hypnotiserende synthlijnen. 

Blanko zou je kunnen kennen van radiozenders als Kink, NPO Radio 2 en Radio Veronica waarin zijn sound vergelijkbaar is met Jack White, The Black Keys, Jett Rebel en The Killers. Een terugkerend thema in zijn muziek is het verlangen naar de uitbundigheid en het fatalisme van het pré-corona bestaan. De songs op het album ‘Music by Blanko’ verklanken overwegend sterke emoties, uiteenlopend van onvoorwaardelijke liefde voor het (nacht)leven tot angst voor de verstikking van het alledaagse bestaan.

Support is er van HAITZE. Geïnspireerd door onder andere Sam Fender, Bazart en Eefje de Visser opent Haitze de Vries zijn hart voor je. Omgeven door galactische synths, luchtige gitaren en pakkende baslijnen van zijn vierkoppige indieband, toont HAITZE dat het oké is om je niet oké te voelen. Laat het zien, praat erover en dans in je tranen alsof het in jaren niet geregend heeft!