Ben Forte + Faske - Simplon

Ben Forte + Faske

Vr 30 Juni 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €14,- Genre: Pop
Koop tickets
Links

Zet je schrap voor een avond vol inspirerende teksten vol gevoel en catchy popmelodieën die dat begeleiden: Faske en Ben Forte komen namelijk voor een double bill naar de Bovenzaal van Simplon!

Faske is een muzikant die inspiratie haalt uit het paradoxale bestaan van een twintiger. Zijn eerste EP Jij Belt Mij Alleen Wanneer Jij Dronken Bent is net uit. In zijn teksten beschrijft hij de feestjes, opstapelende studieschuld en sporadische hartzeer. Die thematiek gaat gepaard met een mix van traditionele instrumenten, orgels en poppy synths uit de jaren ’80. Door deze thematiek te vertalen naar popliedjes probeert hij op speelse wijze deze soms zwaarmoedige onderwerpen te relativeren en bespreekbaar te maken.

Ben Forte is een 23-jarige rapper-songwriter uit Utrecht die in zijn muziek eerlijk praat over onzekerheid, verlies en zijn zoektocht naar geluk. Met zijn Nederlandstalige teksten en eigen producties zit zijn muziek vol energie en motivatie. Zijn eigen inspiratie haalt hij uit artiesten als twenty one pilots, Ed Sheeran en Chef’Special. De artiest hoopt mensen te inspireren om zelf ook open te zijn over hún gevoel. Dat mag, wat hem betreft, een stuk laagdrempeliger worden in onze samenleving.

Na het uitbrengen van zijn debuut-EP rusten, het winnen van de Amsterdamse Popprijs (2019), support van Chef’Special (2021) én het schrijven en produceren van een lied voor een nationale NS- campagne, is Ben Forte klaar voor een nieuw hoofdstuk. In een energieke duo setting met drummer heeft hij vorige zomer een tour langs de surf spots in Frankrijk en Spanje gedaan en was hij één van de meest geboekte artiesten op de Popronde 2022. Met als kers op de taart zijn uitverkochte EP release in Cinétol, waar hij zijn nieuwste EP Offroad presenteerde.