Ben Caplan & The Casual Smokers - Simplon

Ben Caplan & The Casual Smokers

+ Jeroen Kant

Zo 27 December 2015
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €12,50 Deur: €13,50 Genre: Folk / Pop
uitverkocht
Links

Anders dan zijn stem en uiterlijk doen vermoeden is de Canadese singer-songwriter Ben Caplan nog maar 28 jaar. Een grote man met een grote baard, forse bril en raspende stem. Als je hem eenmaal ziet en hoort, vergeet je hem niet zo snel. Dankzij zijn stem is een vergelijking met Tom Waits onvermijdelijk, maar je kunt het als artiest minder treffen. De muziek van de Canadees vindt zijn oorsprong in de richting van de akoestische folk, maar wordt gecombineerd met hier en daar wat blues en jazz invloeden.

Zijn debuutalbum ‘In The Time Of The Great Remembering’ leverde de singer-songwriter gelijk bekendheid op in Canada, maar ook ver daarbuiten. Hij deed binnen een paar jaar meer dan 1000 clubshows en mocht ook op het grote festival Glastonbury optreden. Drie jaar geleden stond Ben Caplan nog in een uitverkochte bovenzaal hier in Simplon. Binnenkort komt zijn nieuwe album ‘Birds With Broken Wings’ uit en keert hij op derde Kerstdag met zijn band The Casual Smokers terug voor een show in de grote zaal.

Support komt van singer-songwriter Jeroen Kant, bekend van het tweede seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland. In de herfst komt hij met zijn langverwachte nieuwe album ‘Nooit Genoeg’. Bijgestaan door zijn nieuwe band De Sheriffs heeft Kant het volgende plateau bereikt: volwassen, ontspannen en met de overredingskracht van een Texaan. Er klinken invloeden uit alle hoeken van de Americana, maar nergens doet het afbreuk aan de eigenheid.