Batushka + Diabolical - Simplon

Batushka + Diabolical

+ HORE

Zo 8 Mei 2022
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €20,- Genre: Black / Death Metal
Koop tickets
Links

Op zondag 8 mei presenteren we een dubbelconcert met twee metalbands uit Europa! De Poolse black metal band Batushka en de Zweden van Diabolical zullen de grote zaal ongetwijfeld op z’n kop zetten.

De controversiële Poolse black metal muziek van Batushka is doordrenkt met teksten uit het Oosters-Orthodoxe Christendom en worden uitsluitend in Oud-Kerkslavisch gezongen. De naam van de band betekent “vader” in de Oosters-orthodoxie en wordt gebruikt om een priester aan te spreken. Hun songs bevatten lijnen van liturgisch gezang ondersteund door black metal instrumentatie en esthetiek, en ze kleden zich in gewaden met capuchons. Op het debuutalbum ‘Litourgiya’, die ze uitbrachten in 2015, laat de groep blackmetal horen die even atmosferisch als agressief is, afgewisseld met (anti-)religieuze stukken van Slavische en Gregoriaanse koorzang.

Diabolical is een traditionele death metal groep die in 1996 werd opgericht in Zweden onder de naam Misanthropic Orchestra, maar gaat sinds 1998 door als Diabolical. Zij laten een duistere kant van de mensheid horen aan de luisteraar en deze wordt verzocht zijn eigen duivelse kant te verkennen. Met een esthetische complexiteit wervelend rond een dicht geluidslandschap van uitstekend gedistilleerde en verfijnde ideeën. Dit alles bij elkaar zorgt voor een zeldzame weergave van muzikaal vakmanschap geëvenaard door zeer weinig hedendaagse metal bands.

Support komt deze avond van HORE, een project van een van de bandleden Batushka.